Lietinių pyragas
AUTORIUS:
Janina
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
3 valgomieji šaukštai cukrus
šiek tiek cukraus pudra
Tešlai:
2 vienetai kiaušiniai
2 valgomieji šaukštai aliejaus
1 arbatinis šaukštelis druska
1 stiklinė kvietiniai miltai
1 stiklinė pienas
1 stiklinė vanduo
Įdarui:
300 gramų varškė
200 gramų grietinė
3 valgomieji šaukštai cukrus
2 vienetai kiaušiniai
200 gramų grietinė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Iškepkite lietinius blynus iš tešlai skirtų komponentų.
2.
Kol blynai aušta, paruoškite įdarą. Varškę ištrinkite su 3 šaukštais cukraus ir 200 g grietinės.
3.
Kiekviena blyną aptepkite varškės mase ir susukite į ritinį.
4.
Paruoškite užpilą: kiaušinius išplakite su cukrumi ir grietine. Visus lietinių ritinius sudėkite į pailgą kepimo formą ir užpilkite kiaušinių plakiniu.
5.
Kepkite apie 30 min. kepkite 180 °C temp. karštumo orkaitėje. Dar karštą pyragą apibarstykite cukraus pudra.

Patiekti galima tiek šaltą, tiek ir karštą :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Lietinių pyragas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai: Tešlai: Įdarui:
Gaminimo eiga:
  1. Iškepkite lietinius blynus iš tešlai skirtų komponentų.

  2. Kol blynai aušta, paruoškite įdarą. Varškę ištrinkite su 3 šaukštais cukraus ir 200 g grietinės.

  3. Kiekviena blyną aptepkite varškės mase ir susukite į ritinį.

  4. Paruoškite užpilą: kiaušinius išplakite su cukrumi ir grietine. Visus lietinių ritinius sudėkite į pailgą kepimo formą ir užpilkite kiaušinių plakiniu.

  5. Kepkite apie 30 min. kepkite 180 °C temp. karštumo orkaitėje. Dar karštą pyragą apibarstykite cukraus pudra.

    Patiekti galima tiek šaltą, tiek ir karštą :)

Receptą atsiuntė Janina
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų