1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus (įdarui) |
2 valgomieji šaukštai | cukrus (įdarui) |
500 gramų | varškė (įdarui) |
2 vienetai | kiaušiniai (įdarui) |
šiek tiek | druska |
250 gramų | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | pienas |
1 stiklinė | vanduo |
2 vienetai | kiaušiniai (įdarui) |
šiek tiek | aliejaus |
Įdarui: varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti. Susuktus lietinius dar kartą apkepti keptuvėje, kad įdaras iškeptų, o lietiniai gražiai apskrustų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Plikyti blynai
- Blynai „Širdelės“
- Blynai iš patisonų
- Varškėčiai su bulvėmis
- Baklažanų blynai
- Blynai
- Lietiniai su varške
- Slyvų blyneliai su mėtų padažu
- Bulvių ir morkų blyneliai
- Kepsneliai su kiauliena
- Desertiniai varškėčiai per 15 min
- Lietiniai su lašiša
- Pomidorų blynai
- Tobulieji varškėčiai
- Žvaigždžių pusryčiai
- Lietiniai blynai su vištiena
- Blyneliai su šokolado traškučiais
- Studentiškas bulvių plokštainis
- Vištienos blyneliai
- Saldus užkandis
Lietiniai su varške
-
Vanilinis cukrus, įdarui,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus, įdarui,
2 valgomieji šaukštai -
Varškė, įdarui,
500 gramų -
Kiaušiniai, įdarui,
2 vienetai - Druska
-
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Vanduo,
1 stiklinė -
Kiaušiniai, įdarui,
2 vienetai - Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi. Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta — apverčiamas. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus) ar suvyniojami. Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti, kampus užlenkiant. Prieš tiekiant lietiniai dar apkepinami.
Įdarui: varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti. Susuktus lietinius dar kartą apkepti keptuvėje, kad įdaras iškeptų, o lietiniai gražiai apskrustų.
Komentarai (34)
-
Viktorija
2017-04-12 23:04
Pagaliau atradau nuostabaus skonio receptą. Labai, labai skanūs blynai :)
-
aivaras
2017-02-07 16:59
Ziauriai skanu as net pirstus apsilaiziau
-
rasa
2016-11-15 10:19
tikrai vykes receptas
-
Paulius rusinas
2016-01-02 18:35
Labai skanai buvo ir dekoju tam zmogui kuris tai parase ir isunte i interneta
-
Tigra
2015-10-02 17:44
Labai jau skaniai atrodo, net seilės nutyso.
-
Rasa
2015-03-25 09:30
Tikrai geras receptas. Ka pacaisinu visiems patinka:)
-
santa
2015-02-10 14:06
o kiek reike dieti druskos
-
s
2015-02-02 15:09
:parselis:
-
Kristina
2014-11-16 14:19
Skanu
-
gerugne
2014-09-12 11:44
Kiek vnt iseina???