1 stiklinė | pienas |
250 gramų | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | vanduo |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
Mėsos įdaras: 500 g virtos mėsos, 2 svogūnai, šaukštas aliejaus, truputį juodųjų pipirų, mairūno, druskos.
Susmulkinti svogūnai pakepinami riebaluose ir sumaišomi su mėsa, pagardinama.
Varškės įdaras: 500 g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti.
Kepenėlių įdaras: 500 g paukštienos kepenėlių, 2 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, šaukštas aliejaus, 1—2 šaukštai grietinės, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Riebaluose pakepinti svogūnai sumalami su kepenėlėmis, kiaušiniais, pagardinama grietine, prieskoniais, druska.
Grybų įdaras: 500 g šviežių grybų, 2 svogūnai, 30 g aliejaus, 20 g džiūvėsėlių, truputį petražolių lapelių, juodųjų pipirų, druskos.
Švieži grybai smulkiai supjaustomi ir ištroškinami su susmulkintais svogūnais, pridedama džiūvėsėlių, prieskonių, išmaišoma.
Šviežių kopūstų įdaras: 800 g baltagūžio kopūsto, 2 svogūnai, 2 šaukštai aliejaus, 2 kietai virti kiaušiniai, 100 g varškės sūrio, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Supjaustyti kopūstai iššutinami truputyje vandens, nusunkiami ir sumaišomi su susmulkintais pakepintais svogūnais. Kiaušiniai su sūriu sumalami. Viskas sumaišoma ir pagardinama.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Špinatinis blynų tortas su varške
- Bajoriški lietiniai blynai su migdolais
- Varškės blyneliai
- Lietiniai blynai su vištiena
- Lietiniai su dešrele ir sūriu
- Blyneliai su vaisiais ir šokoladu
- Lietiniai blynai su krabų lazdelėmis
- Saldūs blynai
- Blyneliai „Peliukas Mikis“
- Lietiniai su vištienos įdaru
- Rusiški lietiniai su morkų ir razinų įdaru
- Lietiniai su vištienos įdaru
- Lietiniai su silkės įdaru
- Alaus lietiniai
- Krabų lazdelių griežinėliai lietiniuose
- Šokoladiniai lietiniai su persikais ir braškėmis
- Lietiniai su padažu
- Lietiniai su žuvies įdaru
- Lietiniai su špinatų ir pelėsinio sūrio padažu
- Lietiniai su grybais
Lietiniai su įvairiais įdarais
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
1 stiklinė -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Vanduo,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Aliejus
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi. Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies, vis pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta — apverčiamas. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus) ar suvyniojami. Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti. Prieš tiekiant lietiniai dar apkepinami. Įdaras gali būti įvairus.
Mėsos įdaras: 500 g virtos mėsos, 2 svogūnai, šaukštas aliejaus, truputį juodųjų pipirų, mairūno, druskos.
Susmulkinti svogūnai pakepinami riebaluose ir sumaišomi su mėsa, pagardinama.
Varškės įdaras: 500 g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti.
Kepenėlių įdaras: 500 g paukštienos kepenėlių, 2 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, šaukštas aliejaus, 1—2 šaukštai grietinės, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Riebaluose pakepinti svogūnai sumalami su kepenėlėmis, kiaušiniais, pagardinama grietine, prieskoniais, druska.
Grybų įdaras: 500 g šviežių grybų, 2 svogūnai, 30 g aliejaus, 20 g džiūvėsėlių, truputį petražolių lapelių, juodųjų pipirų, druskos.
Švieži grybai smulkiai supjaustomi ir ištroškinami su susmulkintais svogūnais, pridedama džiūvėsėlių, prieskonių, išmaišoma.
Šviežių kopūstų įdaras: 800 g baltagūžio kopūsto, 2 svogūnai, 2 šaukštai aliejaus, 2 kietai virti kiaušiniai, 100 g varškės sūrio, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Supjaustyti kopūstai iššutinami truputyje vandens, nusunkiami ir sumaišomi su susmulkintais pakepintais svogūnais. Kiaušiniai su sūriu sumalami. Viskas sumaišoma ir pagardinama.
Komentarai (20)
-
megstu lietinius
2016-08-05 15:02
Tikrai geras lietiniu receptas. Kiek kartu begaminau visad pavykdavo. :) Skanumelis
-
skaniausi lietiniai
2012-05-13 21:11
skaniausi pasaulio lietiniai tai su braskem mesa ir bananais pirstus nusilaizysit paragaukit :super: :super: :super: :super: :super: :super:
-
Engele
2011-08-23 11:38
As dar darau su desra ir suriu.Padarau pievagrybiu padaza irgi saknu....... : :super:
-
evitux
2011-05-15 17:17
labai skanu su uogiene zinokit!! Niam niam,ypac su braskem trintom :super: :myliu: :jee:
-
ALEX
2011-05-04 20:32
:super:ckanu ;-)
-
:-D
2011-03-31 18:11
:bloga: :-D :-) :-) :-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D %-) %-) %-) :super: ;-) :-( :-) :-p :-D :-p :bloga: :bloga: :super: :-p
-
(anonimas)
2010-10-04 17:03
:alus: :-p :-)
-
Džesika
2010-09-23 19:48
Mindaugai, tavo komentaras prie indų krūvos nuotraukos super. :D :super:
-
Mėta
2010-07-27 16:42
Asmeniškai, labai mėgstu blynelius su kumpiu ir tarkuotu sūriu viduje. O kartais dar ir ananaso gabaliukų įdedu. Skanumėlis.
-
JUste
2010-07-14 18:33
Nerealiai skanu :super2: Tik norejau su braskem :geda: