Lietiniai blynai su obuoliais
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 kilogramas obuoliai
2 vienetai kiaušiniai
250 gramų kvietiniai miltai
250 mililitrų pienas
šiek tiek kepimo milteliai
šiek tiek druska
75 gramai cukrus
šiek tiek džiūvėsėliai
šiek tiek citrinos (žievelė, tarkuota)
šiek tiek taukai (kiaulių) (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Inde kiaušinių trynius ištrinkite su prieskoniais, supilkite pieną. Išmaišykite, suberkite miltus, gerai išplakite ir galiausiai sudėkite išplaktus baltymus. Viską atsargiai išmaišykite. Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustykite juostelėmis.
Masę šaukštu pilkite į keptuvę su įkaitintais riebalais (suformuokite apvalų lakštą). Truputį apkepus, vienodais tarpais išdėliokite paruoštus obuolius, apibarstykite trintais pyrago džiūvėsėliais.
Atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę, pridėjus dar kiek riebalų, kol gražiai pagels. Karštus lietinius dėkite į šiltas lėkštes ir, apibarščius cukrumi, tuoj pat tiekite.
Miltinis patiekalas paruoštas!

Populiariausi receptai šią savaitę

Lietiniai blynai su obuoliais

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Inde kiaušinių trynius ištrinkite su prieskoniais, supilkite pieną. Išmaišykite, suberkite miltus, gerai išplakite ir galiausiai sudėkite išplaktus baltymus. Viską atsargiai išmaišykite. Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustykite juostelėmis.
Masę šaukštu pilkite į keptuvę su įkaitintais riebalais (suformuokite apvalų lakštą). Truputį apkepus, vienodais tarpais išdėliokite paruoštus obuolius, apibarstykite trintais pyrago džiūvėsėliais.
Atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę, pridėjus dar kiek riebalų, kol gražiai pagels. Karštus lietinius dėkite į šiltas lėkštes ir, apibarščius cukrumi, tuoj pat tiekite.
Miltinis patiekalas paruoštas!

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų