250 gramų | morkos |
250 gramų | žiediniai kopūstai |
250 gramų | šparagai |
250 gramų | bobausiai |
1.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
2 arbatiniai šaukšteliai | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | petražolės (smulkintos) |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žirnių sriuba
- Ukrainietiški barščiai
- Pievagrybių sriuba
- Pupelių sriuba
- Saldi agrastų sriuba
- Gardi moliūgų sriuba
- Kaliaropių sriuba
- Avokadų sriuba su imbieru
- Lašišos ir lešių sriuba
- Florentietiška špinatų sriuba
- Itališka kopūstų sriuba su grūdais
- Čili sriuba
- Pieniška žuvienė
- Itališka manų kruopų sriuba
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Olandiška pievagrybių sriuba
- Aštri pomidorų sriuba su pupelėmis
- Lietuviška kopūstienė
- Meksikietiška sriuba
- Trinta brokolių sriuba
Leipcigo daržovių šiupininė
- Paruošimo laikas:
-
Morkos,
250 gramų -
Žiediniai kopūstai,
250 gramų -
Šparagai,
250 gramų -
Bobausiai,
250 gramų -
Sviestas,
1.5 valgomojo šaukšto -
Kvietiniai miltai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Petražolės, smulkintos,
2 valgomieji šaukštai - Cukrus
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustos, pusiau perpjautos bulvės (smulkių galima nepjaustyti), žiedynais išskirstyti kopūstai, supjaustyti šparagai patroškinami truputį pasūdytame vandenyje su 0,5 šaukšto sviesto ir žiupsneliu cukraus. Bobausiai nuvalomi, gerai perplaunami, užpilami šaltu vandeniu ir pastatomi virti. Beveik užviręs vanduo (grybai dažnai pamaišomi kiaurasamčiu, kad nusėstų smėlis) nupilamas. Dabar užpilama švariu vandeniu ir užvirinama. Po to grybai išverčiami į graibštą ir, nutekėjus vandeniui, sumaišomi su daržovėmis. Iš likusių miltų ir sviesto paruošiamas baltasis padažas, į jį įpilama truputį vandens, kuriame virė daržovės. Padažas sumaišomas su daržovėmis, įberiama petražolių lapelių. Prie šio valgio galima paduoti pjausnį ir virtas šviežias bulves.
Komentarai (6)
-
Dovile
2010-09-07 13:46
niam niam niam :-) :bravo: :pasiduodu: :juokauju:
-
(anonimas)
2009-07-29 15:12
:bloga: