500 gramų | miltai |
200 mililitrų | vanduo |
1 žiupsnelis | druska |
1 valgomasis šaukštas | obelių aliejus |
1 vienetas | svogūnai |
250 gramų | kiauliena (šoninė) |
Skanaus!
Šaltinis: receptas paimtas iš dr. Rimvydo Laužiko knygos "Istorinė Lietuvos virtuvė. Maistas ir gėrimai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje“. Lazankės Lietuvoje valgomos nuo Bonos Sforcos laikų.
Lazankės su spirgučiais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Miltai,
500 gramų -
Vanduo,
200 mililitrų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Obelių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Kiauliena, šoninė,
250 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumaišome miltus su druska ir vandeniu ir išminkome. Tešla neturi lipti prie rankų.
Iškočiojame plonai, supjaustome rombais, dedame į verdantį vandenį.
Kol verda, į keptuvę įpilame šlakelį "Obelių" rapsų aliejaus, pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Kai pagelsta, juos išimame iš keptuvės, pakepinam smulkiai supjaustytą šoninę. Kai iškepa, sumaišom su svogūnais.
Išvirtas lazankes dedame į lėkštę, užpilame svogūnų ir šoninės padažu.
Skanaus!
Šaltinis: receptas paimtas iš dr. Rimvydo Laužiko knygos "Istorinė Lietuvos virtuvė. Maistas ir gėrimai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje“. Lazankės Lietuvoje valgomos nuo Bonos Sforcos laikų.
Komentarai (6)
-
Zoska
2016-10-18 14:41
Netrinkit lazankių
-
valdui
2016-07-26 19:19
ismokti rasyti :D 3 klaidos vienam sakiny, zmogau
-
Valdas
2014-10-24 11:11
Ka darit jaigu pas mane geresnis alejus ?