800 gramų | konservuotų pomidorų |
500 gramų | vištienos faršas |
500 mililitrų | pienas |
1 pakelis | lazanija |
2 vienetai | morkos |
2 vienetai | svogūnai |
100 gramų | sūris |
40 gramų | sviestas |
40 gramų | miltai |
4 valgomieji šaukštai | pomidorų pasta |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
šiek tiek | prieskoniai |
1. Gerai įkaitinam keptuvę su aliejumi ir dedam mėsą. Mėsą su mentele paskirstykite ir gražiai apkepkite, kad maži faršo šoneliai apskrustų.
2. Kol mėsa skrunda, pasiruoškite daržoves: smulkiai supjaustykite svogūną, morkas.
3. Kai mėsa apkeps, dėkite ją į puodą, kuriame viską troškinsite, o keptuvėje apkepkite daržoves: pradžioje svogūnus, paskui morkas.
4. Kai daržovės suminkštės, dėkite pomidorų pastą ir prieskonius: grūstų pipirų ir druskos.
5. Dabar viską jau galite kelti į puodą, kuriame troškinsis, supilkite pomidorus konservuotus savo sultyse.
6. Uždenkite dangčiu ir leiskite viskam troškintis apie 25 minutes.
Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, pamaišykite – pasidarys košelė, leiskite jai truputį pašilti ir pakepti, apie minutę, tada po truputį pilkite pieną ir maišykite, kaitinkite ant ugnies kol pasidarys tirštas padažas. Kai padažas bus jau sutirštėjęs, įberkite tarkuoto sūrio ir paragaukite, ar ko netrūksta.
1. Įjunkite orkaitę 180-190 C.
2. Paimkite indą, kuriame viską sluoksniuosite. Indas turi būti aukštais kraštais ir ne per didelis. Dėkite truputį mėsos troškinio, ant viršaus lazanijos lakštą, tada vėl mėsos ir tuomet jau balto pažado. Tuomet vėl lazanijos lakštą, mėsos troškinį ir baltą padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos troškinys ir baltas padažas.
3. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 50 min.
4. Prieš pabaigą ant viršaus užtarkuokite, jei norite, puskiečio sūrio.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptos ančiukų kulšelės
- Blauzdelės grilyje
- Vištiena su mocarela ir čiobreliais, kadagio uogomis bei raudonėliu
- Eskalopas su pomidorais ir sūriu
- Skanūs vištienos kepsneliai
- Vištienos krūtinėlės japoniškai
- Labai paprasti koldūnai
- Vištienos kulšelės su bulvėmis
- Vištiena garų puode
- Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
- Troškinta antis su daržovėmis
- Naminės mini tortilijos
- Įdaryta velykinė antis
- Vištiena kinietiškai
- Cezario salotos su marinuotais vištienos kepsneliais ir jogurtiniu padažu
- Vištiena su daržovėmis bei grybais
- Kepta kurapka
- Vištienos juostelės su sezamu
- Keptas tetervinas
- Kepti vištų sparneliai prie alaus
Lazanija su vištiena
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Konservuoti pomidorai,
800 gramų -
Vištienos faršas,
500 gramų -
Pienas,
500 mililitrų -
Lazanija,
1 pakelis -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sūris,
100 gramų -
Sviestas,
40 gramų -
Miltai,
40 gramų -
Pomidorų pasta,
4 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Pipirai
- Prieskoniai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ruošimas:
1. Gerai įkaitinam keptuvę su aliejumi ir dedam mėsą. Mėsą su mentele paskirstykite ir gražiai apkepkite, kad maži faršo šoneliai apskrustų.
2. Kol mėsa skrunda, pasiruoškite daržoves: smulkiai supjaustykite svogūną, morkas.
3. Kai mėsa apkeps, dėkite ją į puodą, kuriame viską troškinsite, o keptuvėje apkepkite daržoves: pradžioje svogūnus, paskui morkas.
4. Kai daržovės suminkštės, dėkite pomidorų pastą ir prieskonius: grūstų pipirų ir druskos.
5. Dabar viską jau galite kelti į puodą, kuriame troškinsis, supilkite pomidorus konservuotus savo sultyse.
6. Uždenkite dangčiu ir leiskite viskam troškintis apie 25 minutes.Baltas padažas:
Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, pamaišykite – pasidarys košelė, leiskite jai truputį pašilti ir pakepti, apie minutę, tada po truputį pilkite pieną ir maišykite, kaitinkite ant ugnies kol pasidarys tirštas padažas. Kai padažas bus jau sutirštėjęs, įberkite tarkuoto sūrio ir paragaukite, ar ko netrūksta.Kepimas:
1. Įjunkite orkaitę 180-190 C.
2. Paimkite indą, kuriame viską sluoksniuosite. Indas turi būti aukštais kraštais ir ne per didelis. Dėkite truputį mėsos troškinio, ant viršaus lazanijos lakštą, tada vėl mėsos ir tuomet jau balto pažado. Tuomet vėl lazanijos lakštą, mėsos troškinį ir baltą padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos troškinys ir baltas padažas.
3. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 50 min.
4. Prieš pabaigą ant viršaus užtarkuokite, jei norite, puskiečio sūrio.
Skanaus.
Komentarai (2)
-
Simone
2020-12-07 18:30
Tikra lazanija,be miltu,ir pieno tikras italas numirtu isgirdes sudeti rezepto
-
Eva
2017-02-15 10:28
O kai mesa kepi nereik ipilti aliejaus pries tai?