800 gramų | veršienos faršas |
300 gramų | sūris (fermentinis) |
8 vienetai | sūris (lazdelės) |
100 gramų | mocarela sūris |
250 gramų | makaronai (lakštiniai) |
1 vienetas | svogūnai |
4 skiltelės | česnakas |
10 vienetų | pievagrybiai |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
šiek tiek | čiobreliai |
šiek tiek | petražolės |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų pasta |
1 litras | pomidorai (tyrė) |
1 litras | pienas |
100 gramų | sviestas |
100 gramų | kvietiniai miltai |
Mėsos padažas. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus. Apkepinkite aliejuje su čiobreliais ir pjaustytais pievagrybiais, kol pagels. Dėkite maltą mėsą ir viską kartu kepkite puode, kol išgaruos skystis ir mėsa taps sausa. Tuomet pilkite pomidorų tyrę, dėkite pomidorų pastos, druskos, pipirų ir virkite, kol nugaruos šiek tiek skysčio.
Paruošimas. Į gilią kepimo formą dėkite sluoksnius tokia tvarka: pieno padažas, makaronai, mėsos makaronai, pieno padažas, sūrio lazdelės ir petražolės, makaronai, mėsos padažas, makaronai, pieno padažas, tarkuotas sūris.
Įkaitinkite orkaitę iki 160° arba 170° karščio ir dėkite kepti. Kepkite apie valandą, kol apskrus. Iškepus valgykite iškarto, bet galima palikti gabalėlį ir kitai dienai.
Makaronų patiekalas paruoštas!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Greiti spagečiai su dešrelėmis
- Makaronų ir sūrio apkepas
- Įdaryti makaronai
- Silkės apkepas su ryžiais
- Plovas
- Spagečiai pomidoro
- Makaronų apkepas su sūriu
- Vištiena su ryžiais
- Makaronų apkepas
- Pasta Marino
- Plovas su baklažanais
- Skryliai su šoninės padažu
- Makaronai su gražgarsčių pesto padažu ir vyšniniais pomidorais
- Plovas orkaitėje
- Vaikiški pietūs
- Jolantos sočioji mišrainė
- Makaronai su šonine
- Pomidorų ir makaronų apkepas
- Vištiena su ryžiais
- Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
Lazanija su veršiena
- Paruošimo laikas:
-
Veršienos faršas,
800 gramų -
Sūris, fermentinis,
300 gramų -
Sūris, lazdelės,
8 vienetai -
Mocarela sūris,
100 gramų -
Makaronai, lakštiniai,
250 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
4 skiltelės -
Pievagrybiai,
10 vienetų - Aliejus
- Druska
- Kvapieji pipirai
- Čiobreliai
- Petražolės
-
Pomidorų pasta,
2 valgomieji šaukštai -
Pomidorai, tyrė,
1 litras -
Pienas,
1 litras -
Sviestas,
100 gramų -
Kvietiniai miltai,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pieno padažas. Užvirkite pieną, įdėkite druskos, pipirų. Puode arba keptuvėje išlydykite sviestą ir sumaišykite su miltais. Sviesto ir miltų mišinį dėkite į kaitinamą pieną ir maišykite, kol sutirštės.
Mėsos padažas. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus. Apkepinkite aliejuje su čiobreliais ir pjaustytais pievagrybiais, kol pagels. Dėkite maltą mėsą ir viską kartu kepkite puode, kol išgaruos skystis ir mėsa taps sausa. Tuomet pilkite pomidorų tyrę, dėkite pomidorų pastos, druskos, pipirų ir virkite, kol nugaruos šiek tiek skysčio.
Paruošimas. Į gilią kepimo formą dėkite sluoksnius tokia tvarka: pieno padažas, makaronai, mėsos makaronai, pieno padažas, sūrio lazdelės ir petražolės, makaronai, mėsos padažas, makaronai, pieno padažas, tarkuotas sūris.
Įkaitinkite orkaitę iki 160° arba 170° karščio ir dėkite kepti. Kepkite apie valandą, kol apskrus. Iškepus valgykite iškarto, bet galima palikti gabalėlį ir kitai dienai.
Makaronų patiekalas paruoštas!