
8 vienetai | lakštiniai makaronai |
300 gramų | kiauliena (malta) |
450 mililitrų | pomidorai (konservuoti, be odelių) |
1 vienetas | svogūnai |
2 skiltelės | česnakas |
80 gramų | sūris (fermentinis) |
4 valgomieji šaukštai | sviestas |
šiek tiek | padažas (Pesto) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Strėvos suktinis
-
Jūreiviški makaronai
-
Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
-
Kiaulienos šašlykas su medumi
-
Jautiena kiniškai
-
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
-
Vištiena su sojų daigais
-
Skanutėlis kiaulienos šašlykas
-
Sotūs pietūs - meksikietiškai
-
Bajoriškai įdarytos putpelės
-
Įdarytas moliūgas
-
Žuvies pudingas
-
Kotletai
-
Skumbrė pievagrybių padaže
-
Žuvies kotletai
-
Kiaulienos šonkauliai su daržovėmis
-
Kepsneliai su grybais
-
Šernienos kepsnys
-
Jautienos nugarinė su daržovėmis
-
Varškės virtinukai
Lazanija su mėsa ir pomidorais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Lakštiniai makaronai,
8 vienetai -
Kiauliena, malta,
300 gramų -
Pomidorai, konservuoti, be odelių,
450 mililitrų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės -
Sūris, fermentinis,
80 gramų -
Sviestas,
4 valgomieji šaukštai - Padažas, Pesto
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūną ir česnaką smulkiai sutrupinkite ir apkepkite svieste. Maišykite su faršu ir toliau kepkite, su sultimis sudėkite pomidorus, suberkite pakelį "Pesto" ir sumaišykite. Jei reikia, dar galite truputėlį pasūdyti. Lakštinių lakštus dėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 2 - 4 min. , kad jie nesuliptų į vandenį įpilkite vandens, galima naudoti tokius lazanijos lakštus, kurių apvirti nereikia.
Kepimo formą ištepkite riebalais ir dėkite lakštinio lapą. Ant jo dėkite mėsą ir sutarkuotą fermentinį sūrį , po to vėl lakštą. Sluoksniuokite, kol sudėsite įdarą ir lakštinius. Paskutinį lakštą apibarstykite sūriu ir pabarstykite sviesto trupinių.
Kepkite apie 25 min. iki 190°C temp. įkaitintoje orkaitėje, kepimo formos viršų pridenkite aliuminio folija.