Lazanija
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
500 gramų kiaulienos faršas (ar jautienos)
2 vienetai morkos
250 gramų pievagrybiai
50 gramų sviestas
1 stiklinė pienas
1 valgomasis šaukštas kvietiniai miltai
šiek tiek lakštiniai makaronai (lakštai)
250 gramų sūris (fermentinis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Įpylus aliejaus, keptuvėje apkepinamas faršas, apkepus sudedamos tarkuotos morkos ir troškinama, kol morkos iškepa, sudedami pjaustyti pievagrybiai, troškinama, kol paminkštės pievagrybiai. Baigus troškinti turi likti nedaug skysčio.

Gaminamas keptuvėje dar vienas padažas, ištirpinamas keptuvėje sviestas, ištirpus dedami miltai, gaunasi tiršta masė, supilamas pienas ir užvirinama.
Į kepimo indą ar skardą sloksniuojama, pilama truputėlį balto padažo, kad nepriliptų prie dugno apatiniai lakštai ir būtų lengviau iškepus išimti. Po to dedama sluoksnis lazanijos lakštų, padažas su mėsa, barstoma tarkuoto fermentinio sūrio, pilama balto padažo. Po to vėl lazanijos lakštai, mėsos padažas, sūris, baltas padažas. Įprastai užtenka 3 tokių sluoksnių. Viršutinis sluoksnis turi būti balto padažo. Kepama orkaitėje 200C 25-30 min.

Lazanija

Komentarai: 13
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Įpylus aliejaus, keptuvėje apkepinamas faršas, apkepus sudedamos tarkuotos morkos ir troškinama, kol morkos iškepa, sudedami pjaustyti pievagrybiai, troškinama, kol paminkštės pievagrybiai. Baigus troškinti turi likti nedaug skysčio.

Gaminamas keptuvėje dar vienas padažas, ištirpinamas keptuvėje sviestas, ištirpus dedami miltai, gaunasi tiršta masė, supilamas pienas ir užvirinama.
Į kepimo indą ar skardą sloksniuojama, pilama truputėlį balto padažo, kad nepriliptų prie dugno apatiniai lakštai ir būtų lengviau iškepus išimti. Po to dedama sluoksnis lazanijos lakštų, padažas su mėsa, barstoma tarkuoto fermentinio sūrio, pilama balto padažo. Po to vėl lazanijos lakštai, mėsos padažas, sūris, baltas padažas. Įprastai užtenka 3 tokių sluoksnių. Viršutinis sluoksnis turi būti balto padažo. Kepama orkaitėje 200C 25-30 min.

Reklama:

Komentarai (13)


  • augis 2012-01-08 22:28

    Kur gauti pirkti lazanijos lakstu.


  • blogiogalios 2010-10-31 19:47

    omg meslas gavos prieskonius pamirsau ir neisviriau


  • blogiogalios 2010-10-31 19:17

    reikejo isvirt?


  • (anonimas) 2010-10-28 14:07

    %-) :-D kazko trukstaa gal marinuotu agurkeliu


  • (anonimas) 2010-10-28 14:05

    nieko gero reikia


  • modestulia 2010-10-09 22:15

    skanu kaip garfildui :-p :-D %-) :parselis: :soku: :jee: :myliu: :valgau:


  • Urtikas 2010-10-02 16:47

    Tikrai labai labai skanu!!! :super:


  • airija 2010-06-23 11:15

    Pirma syki labai skaniai isejo, dabar bandysiu antra karta -tikiuosi taip pat skaniai iseis . PAPRASTA BET SKANU !!!!!! :super: :super: :super2: :taip:


  • Renata 2010-05-17 18:00

    Reikes butinai ismeginti! :-D


  • linksmute 2009-11-21 08:53

    Siaip ,lazanija labai skanus patiekalas - teko ragauti ne karta italu padaryta. Tik ,kiek teko girdeti -jie vartoja maziausiai 3 rusiu fermentinius surius ir dar deda siek tiek grudetosios varskes.


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...