500 gramų | kiaulienos faršas (ar jautienos) |
2 vienetai | morkos |
250 gramų | pievagrybiai |
50 gramų | sviestas |
1 stiklinė | pienas |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
šiek tiek | lakštiniai makaronai (lakštai) |
250 gramų | sūris (fermentinis) |
Gaminamas keptuvėje dar vienas padažas, ištirpinamas keptuvėje sviestas, ištirpus dedami miltai, gaunasi tiršta masė, supilamas pienas ir užvirinama.
Į kepimo indą ar skardą sloksniuojama, pilama truputėlį balto padažo, kad nepriliptų prie dugno apatiniai lakštai ir būtų lengviau iškepus išimti. Po to dedama sluoksnis lazanijos lakštų, padažas su mėsa, barstoma tarkuoto fermentinio sūrio, pilama balto padažo. Po to vėl lazanijos lakštai, mėsos padažas, sūris, baltas padažas. Įprastai užtenka 3 tokių sluoksnių. Viršutinis sluoksnis turi būti balto padažo. Kepama orkaitėje 200C 25-30 min.
Lazanija
- Paruošimo laikas:
-
Kiaulienos faršas, ar jautienos,
500 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Pievagrybiai,
250 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas - Lakštiniai makaronai, lakštai
-
Sūris, fermentinis,
250 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įpylus aliejaus, keptuvėje apkepinamas faršas, apkepus sudedamos tarkuotos morkos ir troškinama, kol morkos iškepa, sudedami pjaustyti pievagrybiai, troškinama, kol paminkštės pievagrybiai. Baigus troškinti turi likti nedaug skysčio.
Gaminamas keptuvėje dar vienas padažas, ištirpinamas keptuvėje sviestas, ištirpus dedami miltai, gaunasi tiršta masė, supilamas pienas ir užvirinama.
Į kepimo indą ar skardą sloksniuojama, pilama truputėlį balto padažo, kad nepriliptų prie dugno apatiniai lakštai ir būtų lengviau iškepus išimti. Po to dedama sluoksnis lazanijos lakštų, padažas su mėsa, barstoma tarkuoto fermentinio sūrio, pilama balto padažo. Po to vėl lazanijos lakštai, mėsos padažas, sūris, baltas padažas. Įprastai užtenka 3 tokių sluoksnių. Viršutinis sluoksnis turi būti balto padažo. Kepama orkaitėje 200C 25-30 min.
Komentarai (13)
-
augis
2012-01-08 22:28
Kur gauti pirkti lazanijos lakstu.
-
blogiogalios
2010-10-31 19:47
omg meslas gavos prieskonius pamirsau ir neisviriau
-
blogiogalios
2010-10-31 19:17
reikejo isvirt?
-
(anonimas)
2010-10-28 14:07
%-) :-D kazko trukstaa gal marinuotu agurkeliu
-
(anonimas)
2010-10-28 14:05
nieko gero reikia
-
modestulia
2010-10-09 22:15
skanu kaip garfildui :-p :-D %-) :parselis: :soku: :jee: :myliu: :valgau:
-
Urtikas
2010-10-02 16:47
Tikrai labai labai skanu!!! :super:
-
airija
2010-06-23 11:15
Pirma syki labai skaniai isejo, dabar bandysiu antra karta -tikiuosi taip pat skaniai iseis . PAPRASTA BET SKANU !!!!!! :super: :super: :super2: :taip:
-
Renata
2010-05-17 18:00
Reikes butinai ismeginti! :-D
-
linksmute
2009-11-21 08:53
Siaip ,lazanija labai skanus patiekalas - teko ragauti ne karta italu padaryta. Tik ,kiek teko girdeti -jie vartoja maziausiai 3 rusiu fermentinius surius ir dar deda siek tiek grudetosios varskes.