
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | prieskoniai (citrinpipiriai) |
400 gramų | grietinėlės, 35% |
50 gramų | alyvuogių aliejaus |
30 gramų | sviestas |
1 vienetas | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | daržovės |
šiek tiek | druska |
4 vienetai | lašiša (arba upėtakių filė) |
4 riekės | duona (juoda) |
30 gramų | špinatai |
Iškepusią žuvį dėti į lėkštės vidurį, iš šonų sudėti garintas daržoves ir viską užpilti padažu. Skanaus ;)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Silkių tango ant burokėlių
-
Bajoriška žuvis su pasninko spirgučiais pagal Radvilų virėjo receptą
-
Silkė su slyvomis ir muskatu
-
Skumbrė pievagrybių padaže
-
Žuvies kotletai (sterkas, lydeka, ešerys arba menkė)
-
Lašišos troškinys
-
Žuvies kukuliai
-
Žuvies blyneliai su krevetėmis
-
Lašišų šašlykai
-
Spageti su krevetėmis
-
Farširuota lydeka
-
Lašiša su daržovėmis ir apelsinu
-
Midijos su špinatais
-
Įdaryta lydeka
-
Marinuota žuvis su padažu
-
Midijų šašlykai
-
Prancūziški žuvies suktinukai su varškės sūriu
-
Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
-
Eršketas šampane
-
Redos lašiša
Lašišų arba upėtakių filė kepsnys su duonos plutele

- Paruošimo laikas:
- Juodieji pipirai
- Prieskoniai, citrinpipiriai
-
Grietinėlė, 35%,
400 gramų -
Alyvuogių aliejus,
50 gramų -
Sviestas,
30 gramų -
Citrinos, žievelė,
1 vienetas - Krapai
- Daržovės
- Druska
-
Lašiša, arba upėtakių filė,
4 vienetai -
Duona, juoda,
4 riekės -
Špinatai,
30 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lašišų filė kepsnius ištrinti citrinpipiriais ir patepti alyvuogių aliejumi, palikti pastovėti. Tuo metu orkaitėje išdžiovinti juodos duonos riekes ir jas sutarkuoti - padaryti džiūvesėlius. Juodos duonos džiūvesėlius sumaišyti su tarkuota citrinos žieve, smulkintais krapais (gali būti džiovinti) ir sviestu. Viską gerai išminkyti ir suformuoti 4 "kotletukus", uždėti ant pamarinuotos lašišų filė ir baigti formuoti pagal žuvies formą. Žuvį sudėti į aliejumi pateptą skardą ir pašauti į orkaitę. Kepti +180 laipsnių orkaitėje maždaug 7 - 10 minučių. Tuo metu paruošti padažą ir daržoves. Daržoves paruošti garuose. Grietinėlę užkaitinti, sudėti špinatus, sudėti prieskonius ir pakaitinti maždaug 3 minutes.
Iškepusią žuvį dėti į lėkštės vidurį, iš šonų sudėti garintas daržoves ir viską užpilti padažu. Skanaus ;)