Lašišos faršo ir grikių kotletukai
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų | lašišų faršo |
200 gramų | grikiai |
150 mililitrų | žuvies sultinio |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 vienetas | svogūnai |
20 gramų | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | grikių miltai |
1 valgomasis šaukštas | miltai |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
1 žiupsnelis | žuvies prieskonių |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Grikius užpilti karštu vandeniu ir palikti išbrinkti. Į žuvies faršą sudėti išbrinkusius grikius, įberti žuvies prieskonių, įmušti kiaušinį, suberti miltus ir, pagal poreikį įpylus sultinio, kad masė nebūtų kieta, gerai išmaišyti.
2.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir šaukštu dėti ant jo paruoštą masę mažomis porcijomis - kotletukų formos. Turėtų būti apie 16 - 18 kotletukų. Kepti iki 220 C laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
3.
Padažas: ant sviesto pakepinti supjaustą svogūną, po to dėti miltus, viską praskiesti sultiniu ir pavirinami ant silpnos ugnies 3 – 5 minutes. Sudėjus grietinę, dar pavirinti 5 minutes.
4.
Kotletukus patiekti su karštomis bulvėmis. Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karpis, pomidorų padaže
- Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
- Greiti lašišos kepsneliai
- Žuvis su garstyčiomis
- Salotos su šaltai rūkyta lašiša ir granatais
- Paltusas (juodasis) su daržovėmis
- Troškinta menkė (ubagiškai)
- Žuvis su migdolais
- Kepta lašiša su svogūnais ir sūriu
- Lašiša „My little secret“
- Žuvies kukuliai
- Lašiša su prieskoninėmis žolelėmis
- Lašiša su vaisiais
- Žuvis ekvadorietiškai kokosų pieno padaže
- Rūkytas Karpis
- Karpis su porais
- Kepta plekšnė padaže
- Žuvies blyneliai su krevetėmis
- Žuvies ir daržovių apkepas
- Menkės kukuliai
Lašišos faršo ir grikių kotletukai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Lašišų faršas ,
500 gramų -
Grikiai,
200 gramų -
Žuvies sultinys,
150 mililitrų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Sviestas,
20 gramų -
Grikių miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Žuvies prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Grikius užpilti karštu vandeniu ir palikti išbrinkti. Į žuvies faršą sudėti išbrinkusius grikius, įberti žuvies prieskonių, įmušti kiaušinį, suberti miltus ir, pagal poreikį įpylus sultinio, kad masė nebūtų kieta, gerai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir šaukštu dėti ant jo paruoštą masę mažomis porcijomis - kotletukų formos. Turėtų būti apie 16 - 18 kotletukų. Kepti iki 220 C laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Padažas: ant sviesto pakepinti supjaustą svogūną, po to dėti miltus, viską praskiesti sultiniu ir pavirinami ant silpnos ugnies 3 – 5 minutes. Sudėjus grietinę, dar pavirinti 5 minutes.
Kotletukus patiekti su karštomis bulvėmis. Skanaus.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...