450 gramų | lašiša (iš skardinės) |
0.5 valgomojo šaukšto | želatina |
1 stiklinė | grietinėlės, 35% (tiršta) |
0.5 stiklinės | majonezas |
1 arbatinis šaukštelis | krapai |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | paprika (žalia) |
0.25 arbatinio šaukštelio | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | aliejaus |
8 vienetai | ridikėliai |
1 vienetas | paprika (žalia) |
1 vienetas | citrinos |
Nuo lašišos nusunkti skystį, susmulkinti, jei bus kaulų, išimti. Į didesnį dubenį sudėti lašišą, majonezą, krapus, druską, papriką ir želatiną. Elektriniu maišytuvu maišyti vidutiniu greičiu, kol masė bus vienalytė. Dubenėlyje išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti į lašišos masę.
Žuvies formą (ar kitokią) ištepti aliejumi. Formos dydis turėtų būti apie 375 ml talpos.
Paruoštą masę supilti į formą.
Ridikėlius perpjauti pusiau. Supjaustyti labai plonais griežinėliais ir susmaigstyti į putėsius taip, kad atrodytų lyg žvynų imitacija.
Supjaustytus paprikų šiaudelius panaudoti žuvies galvai apipavidalinti.
Vietoje ridikėlių galima naudoti mažus agurkėlius.
Ploni citrinos griežinėliai tiks vietoj pelekų.
Šis skanus patiekalas tinka užkandžiams su skrudinta balta duona.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptos krevetės
- Sūdytos lašišos receptas
- Krabų lazdelės tešloje
- "Firminė" bulvytė
- Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu
- Traškios sūrio lazdelės
- Silkė pataluose
- Silkės pataluos vyniotinis
- Silkė pataluose
- Virtos dešros dubenėliai su daržovėmis
- Marinuota skumbrė
- Pica su pomidorais ir dešra
- Kiaušinienė su pomidorais ir paprikomis
- Šaltiena
- Sumuštiniai su gorgonzola ir figomis
- Apelsinai su ridikėliais
- Silkė su porais, salierais ir majonezu
- Vabaliukai
- Rūkytas lynas
- Įdaryti piepagrybiai
Lašišiniai putėsiai
-
Lašiša, iš skardinės,
450 gramų -
Želatina,
0.5 valgomojo šaukšto -
Grietinėlė, 35%, tiršta,
1 stiklinė -
Majonezas,
0.5 stiklinės -
Krapai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Paprika, žalia,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Juodieji pipirai, malti,
1/4 arbatinio šaukštelio - Aliejus
-
Ridikėliai,
8 vienetai -
Paprika, žalia,
1 vienetas -
Citrinos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į mažą dubenėlį įpilti 1/4 puoduko vandens. Supilti želatiną. Kai želatina išbrinks, užpilti 1/2 puoduko karšto vandens ir išmaišyti. Atvėsinti ir padėti į šaldytuvą.
Nuo lašišos nusunkti skystį, susmulkinti, jei bus kaulų, išimti. Į didesnį dubenį sudėti lašišą, majonezą, krapus, druską, papriką ir želatiną. Elektriniu maišytuvu maišyti vidutiniu greičiu, kol masė bus vienalytė. Dubenėlyje išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti į lašišos masę.
Žuvies formą (ar kitokią) ištepti aliejumi. Formos dydis turėtų būti apie 375 ml talpos.
Paruoštą masę supilti į formą.
Ridikėlius perpjauti pusiau. Supjaustyti labai plonais griežinėliais ir susmaigstyti į putėsius taip, kad atrodytų lyg žvynų imitacija.
Supjaustytus paprikų šiaudelius panaudoti žuvies galvai apipavidalinti.
Vietoje ridikėlių galima naudoti mažus agurkėlius.
Ploni citrinos griežinėliai tiks vietoj pelekų.
Šis skanus patiekalas tinka užkandžiams su skrudinta balta duona.