šiek tiek | prieskoniai |
6 vienetai | vynuogės |
šiek tiek | petražolės |
1 vienetas | obuoliai |
500 gramų | lašiša (filė) |
1 vienetas | apelsinų |
2. Nulupti apelsiną, suskirstyti skiltelėmis. Nuo 2-3 apelsino skiltelių nulupti žievelę. Skiltelę atsargiai padalinti į 2-3 gabaliukus.
3. Perpjauti vynuoges per pusę, jeigu reikia, išimti sėklas.
4. Atsargiai pirštu pradurti žuvį. Apačioje odelė, todėl nebijokite – kiaurai nepradursite :) Į pradurtas vietas kimšti apelsino skiltelių gabaliukus ir vynuogių puseles.
5. Paruošti kepimo popieriaus gabalą, šiek tiek patepti aliejumi ir suvynioti žuvį.
6. Šauname į orkaitę, temperatūra 190-200 laipsnių, ir kepam 15-20 minučių. Žuvį išvynioti ir taip kepti dar 15 minučių.
Labai švelnaus skonio patiekalas. Bet su vynuogėmis man buvo skaniau. Lašišai tikrai tinka toks saldus skonis. Kitą kartą vietoj apelsino paimsiu mango. Manau, bus dar skaniau. Žuvį patiekite su ryžiais, daržovėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lazanija su lašiša
- Žuvis ekvadorietiškai kokosų pieno padaže
- Kepta stinta su krapais
- Bajoriška žuvis su pasninko spirgučiais pagal Radvilų virėjo receptą
- Spageti su krevetėmis
- Jūros lydeka Graikiškai
- Lašiša folijoje
- Kepta lašiša
- Menkė tešloje
- Keptas karšis
- Papuošta kepta lydeka
- Džiūvėsiuose kepta žuvis
- Spageti su alyvuogėmis
- Užkepta žuvis su konjako padažu
- Norvegiška menkė vasariškai
- Žuvies ir krevečių šašlykai
- Kepta jūros ešerio filė krevečių padaže
- ZIGMO lašišos kepsnys su Dižono garstyčiomis
- Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
- Žuvies troškinys
Lašiša su vaisiais
- Paruošimo laikas:
- Prieskoniai
-
Vynuogės,
6 vienetai - Petražolės
-
Obuoliai,
1 vienetas -
Lašiša, filė,
500 gramų -
Apelsinai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Nuplaukite, nusausinkite lašišų filė. Apibarstykite prieskoniais (kokie patinka). Kartu dėkite smulkiai sukapotų petražolių (jeigu nėra – nieko baisaus). Atsargiai įtrinkite prieskonius į žuvį ir uždengę įdėkite į šaldytuvą. Taip galima palikti nakčiai.
2. Nulupti apelsiną, suskirstyti skiltelėmis. Nuo 2-3 apelsino skiltelių nulupti žievelę. Skiltelę atsargiai padalinti į 2-3 gabaliukus.
3. Perpjauti vynuoges per pusę, jeigu reikia, išimti sėklas.
4. Atsargiai pirštu pradurti žuvį. Apačioje odelė, todėl nebijokite – kiaurai nepradursite :) Į pradurtas vietas kimšti apelsino skiltelių gabaliukus ir vynuogių puseles.
5. Paruošti kepimo popieriaus gabalą, šiek tiek patepti aliejumi ir suvynioti žuvį.
6. Šauname į orkaitę, temperatūra 190-200 laipsnių, ir kepam 15-20 minučių. Žuvį išvynioti ir taip kepti dar 15 minučių.
Labai švelnaus skonio patiekalas. Bet su vynuogėmis man buvo skaniau. Lašišai tikrai tinka toks saldus skonis. Kitą kartą vietoj apelsino paimsiu mango. Manau, bus dar skaniau. Žuvį patiekite su ryžiais, daržovėmis.
Komentarai (3)
-
Adera
2010-12-22 17:27
Kažkas įdomaus, reiks pabandyti. ;-)