Larisos kalėdinis pyragaitis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek druska
5 gramai kepimo milteliai
2 vienetai kiaušiniai
250 gramų sviestas
50 gramų razinos
50 gramų žemės riešutai
1 arbatinis šaukštelis citrinos (sutarkuota žievelė)
1 arbatinis šaukštelis apelsinų (sutarkuota žievelė)
50 mililitrų romas
50 gramų migdolai (aliejus)
5 lašai vanilė
40 gramų mielės
50 gramų cukrus
100 mililitrų pienas
500 gramų kvietiniai miltai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Sumaišykite razinas su žemės riešutais, žievelėmis, migdolų aliejumi, vanilės lašais ir užpilkite viską romu. Palikite per naktį. Galima įdėti ir kitų mėgstamų džiovintų vaisių: ananasų, abrikosų ir t.t.
Išmaišykite mieles su cukrumi ir šiltu pienu. Suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius.
Išmaišykite tešlą ir palikite, kad pakiltų 1 valandai.
Po to į tešlą įmaišykite anksčiau paruoštą vaisių ir riešutų mišinį. Galima įmaišyti ir marcipanų masės, priduos puikų skonį (50g).
Tešlą sudėkite į kepimo formą ir palikite, kad pakiltų dar 30 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 1 valandą.
Kai pyragas iškeps, apibarstykite cukraus pudra.

Populiariausi receptai šią savaitę

Larisos kalėdinis pyragaitis

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Sumaišykite razinas su žemės riešutais, žievelėmis, migdolų aliejumi, vanilės lašais ir užpilkite viską romu. Palikite per naktį. Galima įdėti ir kitų mėgstamų džiovintų vaisių: ananasų, abrikosų ir t.t.
Išmaišykite mieles su cukrumi ir šiltu pienu. Suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius.
Išmaišykite tešlą ir palikite, kad pakiltų 1 valandai.
Po to į tešlą įmaišykite anksčiau paruoštą vaisių ir riešutų mišinį. Galima įmaišyti ir marcipanų masės, priduos puikų skonį (50g).
Tešlą sudėkite į kepimo formą ir palikite, kad pakiltų dar 30 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 1 valandą.
Kai pyragas iškeps, apibarstykite cukraus pudra.

Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų