Visus tešlos komponentus paruošti iš anksto, kad jie būtų kambario temperatūros. Mieles ištrinti su cukrumi, sudėti likusius produktus ir gerai išminkyti tešlą. Palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Tešla turėtų pakilti dvigubai.
Dar kartą greitai tešlą išminkyti ir padalinti į 6 dalis. Iš kiekvienos tešlos porcijos suformuoti po bandelę, dėti ant aliejumi išteptos skardos, kad dvigubai pakiltų.
Kiekvieną bandelę įpjauti (ne giliau kaip 2 cm) ir aptepti vandeniu. Kepti ant viduriniojo įkaitintos orkaitės įtvaro. Orkaitės apačioje būtina padėti indą su vandeniu.
Bandelės iškepusios, kai jų plutelė - gražios rusvos spalvos, o medinis pagaliukas, įsmeigtas ir ištauktas iš kepinio, yra sausas, neaplipęs tešla.

Kvietinės bandelės
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
42 gramai | mielės |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
350 mililitrų | pasukos |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
200 gramų | kvietiniai miltai (rupūs) |
500 gramų | kvietiniai miltai (rupūs) |
100 gramų | kviečiai (daiginti) |
šiek tiek | aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mėlynių bandelė
-
Daniškos bandelės
-
Lazdelės su sūriu
-
Bandelės su cinamonu
-
Bandelės su spanguolėmis
-
Arbatinės bandelės
-
Minkštos bandelės su dešrelėmis
-
Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
-
Pikantiški pyragėliai
-
Bandelės su cinamonu
-
Bandelės su lašinukų įdaru
-
Greitas užkandis
-
Bandelės su grybų įdaru
-
Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
-
Bandelės su varške
-
Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
-
Aguoninis pyragas
-
Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
-
Naminė balta duona
-
Skandinaviškos bandelės
Kvietinės bandelės
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
42 gramai -
Cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Pasukos,
350 mililitrų -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kvietiniai miltai, rupūs,
200 gramų -
Kvietiniai miltai, rupūs,
500 gramų -
Kviečiai, daiginti,
100 gramų - Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Visus tešlos komponentus paruošti iš anksto, kad jie būtų kambario temperatūros. Mieles ištrinti su cukrumi, sudėti likusius produktus ir gerai išminkyti tešlą. Palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Tešla turėtų pakilti dvigubai.
Dar kartą greitai tešlą išminkyti ir padalinti į 6 dalis. Iš kiekvienos tešlos porcijos suformuoti po bandelę, dėti ant aliejumi išteptos skardos, kad dvigubai pakiltų.
Kiekvieną bandelę įpjauti (ne giliau kaip 2 cm) ir aptepti vandeniu. Kepti ant viduriniojo įkaitintos orkaitės įtvaro. Orkaitės apačioje būtina padėti indą su vandeniu.
Bandelės iškepusios, kai jų plutelė - gražios rusvos spalvos, o medinis pagaliukas, įsmeigtas ir ištauktas iš kepinio, yra sausas, neaplipęs tešla.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...