300 gramų | salotos |
0.5 stiklinės | kuskusas |
0.5 stiklinės | aliejaus |
1 vienetas | agurkų |
2 vienetai | pomidorai |
2 vienetai | citrinos (išspaustos sultys) |
4 valgomieji šaukštai | pomidorų pasta |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvių salotos su lašiša
- Salotos su brandintu jautienos steiku TOP SIRLOIN
- Mišrainė su kiaušiniais
- Salotos su silke
- Mišrainė su mėsa
- Ispaniškos salotos
- Sluoksniuota mišrainė "Baltasis pianinas"
- Ryžiai su pievagrybiais
- Salotos su jūros kopūstais ir žuvimi
- Senovinės kaimiškos agurkų salotos
- Mišrainė "Gulbių ežeras"
- Mėsos mišrainė
- Salotos su krevetėmis ir grybais
- Silkių salotos
- Mišrainė krepšelyje
- Krabų lazdelių ir sūrio salotos "Morkytė"
- Daržovių salotos su skrebučiais
- Krevečių ir makaronų salotos
- Burokėlių mišrainė su džiovintomis slyvomis
- Lietuviškos salotos
Kuskuso salotos
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Salotos,
300 gramų -
Kuskusas,
0.5 stiklinės -
Aliejus,
0.5 stiklinės -
Agurkai,
1 vienetas -
Pomidorai,
2 vienetai -
Citrinos, išspaustos sultys,
2 vienetai -
Pomidorų pasta,
4 valgomieji šaukštai - Petražolės
- Druska
- Malti juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Užpilkite kuskusus verdančiu vandeniu. Uždenkite dangčiu puodą, kol kuskusas visą vandenį sugers ir išmirks.
Kol kuskusas mirks, supjaustykite smulkiai kitus ingredientus: pomidorus, agurką, salotas, petražoles.
Kitame indelyje maišykite aliejų su citrinų sultimis, pomidorų pastą, pagadinkite prieskoniais. Tuomet sumaišykite masę su kuskusu, kol jis įgaus raudoną spalvą, sudėkite supjaustytas daržoves, išmaišykite.
Komentarai (12)
-
mimi
2014-05-19 14:29
gal mano klausimas pasirodys durnas bet kur rast pirkti perlinio kuskuso? prekybcentriuose kiek pirkus tai buna tas paprastas kuskusas o perlinis kaip suprantu tai cia tas stambesnis? ar ne?
-
vida
2010-09-09 23:08
Mano vyras turkas ir istiesu, pagrindinis receptas toks pat kaip parasyta pradzioje, o toliau kiekviena seimininke daro kaip sugalvoja. Vieni labai mazai salotu deda, bet daug petrazoliu,kiti deda daug svoguno, arba ziemos metu svoguna pakepina ant aliejaus keptuveje ir maiso su kuskusu, o su meta ir paprika dar nesu niekur girdejusi, cia matyt nuo regijono priklauso.
As pilu aliejaus, dedu pomidoru ir papriku pastos (pamaisau pagal skoni), pomidoru, svogunu laisku, agurku, siek tiek salotu, nemazai petrazoliu, labai mazai druskos ir pora svieziu citrinu sulciu! hmmmm labai skanu! %-)
-
jaa
2010-08-11 10:53
Esu istekejusi uz turko,gyvename turkijoje.Is darzoyiu dedame tik paprika ir pomidorus dar dedame metos net neesu girdejusi,kad be metos kas nors daro. :-?
-
(anonimas)
2010-01-08 15:40
na kuskusa galima daryti ivairiai. o tai turku restorane tik vienos rusies kuskusa gaminat?
-
inga
2009-09-23 16:15
na :-? dirbu turku restorane,kuskusas kitaip daromas,su svo0gunais,be agurku ir salotu,kaip sakoma kiekvienas savait,idoma,reiktu pabandyti,gal skaniau :galvoju:
-
Lapas
2009-08-02 17:45
Paspausk ant zodzio Kuskusas ir pamatysi.
-
vilija
2009-07-16 10:14
O kas yra kuskusas???