Kūmutės kotletukai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
150 gramų kukurūzai (miltai)
šiek tiek druska
šiek tiek prieskoniai
1 vienetas svogūnai
700 gramų kalakutiena (faršas arba stambiai kapota kalakutiena)
2 vienetai kiaušiniai
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Į dubenį sukrečiame kalakutieną, įmušame kiaušinius, dedame druską, prieskonius, labai smulkiai kapotą svogūną ir kukurūzinius miltus. Masę kuo kruopščiau išmaišome, vis pavilgant rankas šaltame vandeny. Turėtų gautis apykietis kamuolys. Įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį aliejaus ir vandeny pavilgytomis rankomis formuojame apvalius kotletukus. Dedame į keptuve, paliekant nemažą tarpą, nes sudėjus reikiamą kiekį imame į rankas bulvių grūstuvę ir spaudžiame rutuliukus, kol jie pavirs plonais blyneliais. Apkepame abi puses ir atidedame. Kepant kitą pusę kotletukai vėl išsipučia, bet vis tiek lieka pakankamai plonyčiai.
Toliau jau jūsų valia - pateik šiltus su mėgstamu garnyru ar padažu. Aš juo visada kepu į žygius ar keliones automobiliu - labaaai skanūs šie traškūs kotletukai vienoje rankoje ant juodos duonos riekės, kitoje laikant šviežią agurkėlį, ridikėlį ar pomidorą.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Kūmutės kotletukai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į dubenį sukrečiame kalakutieną, įmušame kiaušinius, dedame druską, prieskonius, labai smulkiai kapotą svogūną ir kukurūzinius miltus. Masę kuo kruopščiau išmaišome, vis pavilgant rankas šaltame vandeny. Turėtų gautis apykietis kamuolys. Įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį aliejaus ir vandeny pavilgytomis rankomis formuojame apvalius kotletukus. Dedame į keptuve, paliekant nemažą tarpą, nes sudėjus reikiamą kiekį imame į rankas bulvių grūstuvę ir spaudžiame rutuliukus, kol jie pavirs plonais blyneliais. Apkepame abi puses ir atidedame. Kepant kitą pusę kotletukai vėl išsipučia, bet vis tiek lieka pakankamai plonyčiai.
Toliau jau jūsų valia - pateik šiltus su mėgstamu garnyru ar padažu. Aš juo visada kepu į žygius ar keliones automobiliu - labaaai skanūs šie traškūs kotletukai vienoje rankoje ant juodos duonos riekės, kitoje laikant šviežią agurkėlį, ridikėlį ar pomidorą.

Skanaus!

Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų