150 gramų | kukurūzai (miltai) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | prieskoniai |
1 vienetas | svogūnai |
700 gramų | kalakutiena (faršas arba stambiai kapota kalakutiena) |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
Toliau jau jūsų valia - pateik šiltus su mėgstamu garnyru ar padažu. Aš juo visada kepu į žygius ar keliones automobiliu - labaaai skanūs šie traškūs kotletukai vienoje rankoje ant juodos duonos riekės, kitoje laikant šviežią agurkėlį, ridikėlį ar pomidorą.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Veršienos kepsnys
- Kepti cukinijų griežinėliai
- Ryžiai su kiaušiniais
- Keptas kiaulienos kumpis
- Įdaryta vištienos krūtinėlė
- Keptos rudmėsės svieste
- Mėsos ir grikių kotletai
- Moliūgų ir ryžių apkepas
- Maža pica
- Svogūnų pyragas
- Netikras Zuikis kitaip
- Karpis su salotomis
- Varškės apkepas su cukinija ir paprika
- Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
- Kopūstų blyneliai
- Olandiškas ryžių apkepas
- Aluje troškinta višta
- Kotletukai iš vištienos su sūriu
- Ryžių rizotas
- Skanūs vištienos kepsneliai
Kūmutės kotletukai
- Paruošimo laikas:
-
Kukurūzai, miltai,
150 gramų - Druska
- Prieskoniai
-
Svogūnai,
1 vienetas -
Kalakutiena, faršas arba stambiai kapota kalakutiena,
700 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Aliejus, kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į dubenį sukrečiame kalakutieną, įmušame kiaušinius, dedame druską, prieskonius, labai smulkiai kapotą svogūną ir kukurūzinius miltus. Masę kuo kruopščiau išmaišome, vis pavilgant rankas šaltame vandeny. Turėtų gautis apykietis kamuolys. Įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį aliejaus ir vandeny pavilgytomis rankomis formuojame apvalius kotletukus. Dedame į keptuve, paliekant nemažą tarpą, nes sudėjus reikiamą kiekį imame į rankas bulvių grūstuvę ir spaudžiame rutuliukus, kol jie pavirs plonais blyneliais. Apkepame abi puses ir atidedame. Kepant kitą pusę kotletukai vėl išsipučia, bet vis tiek lieka pakankamai plonyčiai.
Toliau jau jūsų valia - pateik šiltus su mėgstamu garnyru ar padažu. Aš juo visada kepu į žygius ar keliones automobiliu - labaaai skanūs šie traškūs kotletukai vienoje rankoje ant juodos duonos riekės, kitoje laikant šviežią agurkėlį, ridikėlį ar pomidorą.
Skanaus!