1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
2 riekės | duona |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
400 gramų | kiaulienos faršas (ar jautienos) |
250 mililitrų | sultinys (vištienos) |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
Pusę sviesto ištirpiname keptuvėje ir ~ 5 min. apkepinam jame kukuliukus.
Kukuliukams apskrudus išimame juos i atskirą puodą, kuriame troškinsime.
Į keptuve sudedame likusį sviestą, ištirpiname ir smarkiai maišydami dedame miltus, svarbu juos gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Miltus šiek tiek maišydami pakepiname, kol jie lengvai parus.
Na ir dabar sudėtingiausia dalis, pilame į keptuvę karštą sultinį. Maišykite intensyviai, kad nesušoktu gabalais, išmaišykite iki vientisos masės, pabarstykite pipirų.
Dabar visą padažą sudedame ant kukuliukų ir patroškiname apie 10 min. ant silpnos ugnies, kad nepridegtų.
Pabaigoje sudedame grietinę ir palengva gerai išmaišome.
Šalia puikiai tiks bet koks garnyras: nuo bulvių iki makaronų, taip pat labai tinka su marinuotais agurkėliais.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mėsos paplotėlis
- Bulvytės su dešrelėmis
- Sibiro koldūnai
- Avienos šonkauliukai
- Troškinta triušiena
- Įdaryta veršiena
- Čili jautienos gaminimas
- Šašlykai su granatų sulčių padažu
- Balandėliai pekino kopūsto lapuose
- Kiauliena su krakmolu medaus ir apelsinų padaže
- Amerikietiškai pagaminta mėsa
- Troškinta jautiena su paprika
- Itališka veršienos filė
- Virtos veršelio kojos
- Karštas plovas
- Steikai
- Kepta aviena
- Skanus šašlykiukas
- Giminės kotletai ant laužo
- Faršu įdarytos bulvės
Kukuliukai švediškai
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas - Juodieji pipirai
-
Duona,
2 riekės -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Druska
-
Kiaulienos faršas, ar jautienos,
400 gramų -
Sultinys, vištienos,
250 mililitrų -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Faršą sumaišome su piene išmirkytu batonu, kiaušiniu ir prieskoniais.
Pusę sviesto ištirpiname keptuvėje ir ~ 5 min. apkepinam jame kukuliukus.
Kukuliukams apskrudus išimame juos i atskirą puodą, kuriame troškinsime.
Į keptuve sudedame likusį sviestą, ištirpiname ir smarkiai maišydami dedame miltus, svarbu juos gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Miltus šiek tiek maišydami pakepiname, kol jie lengvai parus.
Na ir dabar sudėtingiausia dalis, pilame į keptuvę karštą sultinį. Maišykite intensyviai, kad nesušoktu gabalais, išmaišykite iki vientisos masės, pabarstykite pipirų.
Dabar visą padažą sudedame ant kukuliukų ir patroškiname apie 10 min. ant silpnos ugnies, kad nepridegtų.
Pabaigoje sudedame grietinę ir palengva gerai išmaišome.
Šalia puikiai tiks bet koks garnyras: nuo bulvių iki makaronų, taip pat labai tinka su marinuotais agurkėliais.
Skanaus!