Vanduo su medumi ir soda užvirinamas, sudedami į marlę suvynioti prieskoniai ir pakaitinama 15 minučių.
Pravėsinus gautą nuovirą, supilamas spiritas. Paruoštas krupnikas supilamas į sandariai uždaromą butelį ir po kelių dienų nupilamas nuo nusistovėjusių drumzlių. Kuo ilgiau krupnikas laikomas, tuo jis geresnis.
Krupnikas
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
10 gramų | cinamonas |
2 vienetai | gvazdikėliai |
0.5 arbatinio šaukštelio | kardamonas |
0.5 arbatinio šaukštelio | muskatas |
5 lašai | vanilė (esencija) |
500 gramų | medlieva |
1.5 stiklinės | vanduo |
šiek tiek | imbieras (3 cm) |
0.2 arbatinio šaukštelio | soda |
80 mililitrų | medus |
500 gramų | spiritas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lietuviškas midus
- Obuolių degtinė
- Degtinės kokteilis
- Degtinės kokteilis
- Vasariškas alaus kokteilis
- Varškės tortas su citrinų sultimis
- Kokteilis „Kruvinoji Meri“
- Kokteilis „Atsuktuvas“
- Gėrimas sušalus
- Moteriškas degtinės kokteilis
- Degtinės ir likerio kokteilis
- Apelsinų degtinė
- Kokteilis „Mėnesiena“
- Degtinės ir putojančio vyno kokteilis
- Medžiotojų gėrimas
- Citrininis kokteilis
- Gaivioji degtinė
- Kiaušinių gėrimas
- Kokteilis „Mėtinė degtinė“
- Kokteilis „Malancia“
Krupnikas
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Cinamonas,
10 gramų -
Gvazdikėliai,
2 vienetai -
Kardamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Muskatas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Vanilė, esencija,
5 lašai -
Medlieva,
500 gramų -
Vanduo,
1.5 stiklinės - Imbieras, 3 cm
-
Soda,
1/5 arbatinio šaukštelio -
Medus,
80 mililitrų -
Spiritas,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Vanduo su medumi ir soda užvirinamas, sudedami į marlę suvynioti prieskoniai ir pakaitinama 15 minučių.
Pravėsinus gautą nuovirą, supilamas spiritas. Paruoštas krupnikas supilamas į sandariai uždaromą butelį ir po kelių dienų nupilamas nuo nusistovėjusių drumzlių. Kuo ilgiau krupnikas laikomas, tuo jis geresnis.
Reklama:
Komentarai (6)
-
Rasa
2023-06-25 13:44
O kam reikia sodos?
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...