
Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
8 vienetai | kriaušės |
3 lapai | sluoksniuotos tešlos |
250 mililitrų | grietinėlės, 35% |
40 gramų | sviestas |
1 sauja | migdolų drožlių |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
0.5 arbatinio šaukštelio | vanilinis cukrus |
0.5 arbatinio šaukštelio | imbieras (maltas) |
1 vienetas | vanilės ankštis |
3 vienetai | čiobreliai (šakelės) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1.
Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC temperatūros.
2.
Karamelei. Įkaitiname keptuvę, sudedame sviestą ir cukrų, nuolat maišome, kol karamelė tampa rudos spalvos. Iškart supilame į kepimo indus, tolygiai paskirstome.
3.
Kriaušes nulupame, supjaustome pailgomis skiltelėmis. Vanilės ankštį perpjauname išilgai ir išimame sėklas. Sumaišome kriaušes su skrudintais migdolais ir imbieru bei trupučiu vanilės sėklų ir čiobrelio. Gražiai išdėliojame kepimo formose ant karamelės.
4.
Vaisius kruopščiai uždengiame tešla, ją truputį subadome peiliu. Kepame, kol gražiai apskrus tešla (apie 20 min.).
5.
Kol kepa aukštynkojai, išsiplakame grietinėlę. Iškepusius pyragėlius apverčiame į lėkštę, puošiame čiobrelių šakelėmis ir patiekiame su grietinėle.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Imbieriniai blyneliai
-
Šokoladinė suflė mamai
-
Apelsinų skonio manų pudingas
-
Baltijos pyragėliai
-
Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
-
Prancūziškų skrebučių gaminimas
-
Spurgos su vyšniomis
-
Pudingas iš morkų
-
Bananai tešloje
-
Kepti bananai su ledais ir karamele
-
Skrebučiai su kiaušiniu ir cinamonu
-
Obuoliai su varške
-
Karštas šokoladas "Skanumėlis"
-
Šokoladiniai fondantai
-
Keptas bananas
-
Varškės spurgos
-
Vafliai su bananais
-
Varškės spurgos
-
Ryžių desertas
-
Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kriaušės,
8 vienetai -
Sluoksniuota tešla,
3 lapai -
Grietinėlė, 35%,
250 mililitrų -
Sviestas,
40 gramų -
Migdolų drožlės,
1 sauja -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Vanilinis cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Imbieras, maltas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Vanilės ankštis,
1 vienetas -
Čiobreliai, šakelės,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC temperatūros.
Karamelei. Įkaitiname keptuvę, sudedame sviestą ir cukrų, nuolat maišome, kol karamelė tampa rudos spalvos. Iškart supilame į kepimo indus, tolygiai paskirstome.
Kriaušes nulupame, supjaustome pailgomis skiltelėmis. Vanilės ankštį perpjauname išilgai ir išimame sėklas. Sumaišome kriaušes su skrudintais migdolais ir imbieru bei trupučiu vanilės sėklų ir čiobrelio. Gražiai išdėliojame kepimo formose ant karamelės.
Vaisius kruopščiai uždengiame tešla, ją truputį subadome peiliu. Kepame, kol gražiai apskrus tešla (apie 20 min.).
Kol kepa aukštynkojai, išsiplakame grietinėlę. Iškepusius pyragėlius apverčiame į lėkštę, puošiame čiobrelių šakelėmis ir patiekiame su grietinėle.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...