Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
8 vienetai kriaušės
3 lapai sluoksniuotos tešlos
250 mililitrų grietinėlės, 35%
40 gramų sviestas
1 sauja migdolų drožlių
1 valgomasis šaukštas cukrus
0.5 arbatinio šaukštelio vanilinis cukrus
0.5 arbatinio šaukštelio imbieras (maltas)
1 vienetas vanilės ankštis
3 vienetai čiobreliai (šakelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1.
Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC temperatūros.
2.
Karamelei. Įkaitiname keptuvę, sudedame sviestą ir cukrų, nuolat maišome, kol karamelė tampa rudos spalvos. Iškart supilame į kepimo indus, tolygiai paskirstome.
3.
Kriaušes nulupame, supjaustome pailgomis skiltelėmis. Vanilės ankštį perpjauname išilgai ir išimame sėklas. Sumaišome kriaušes su skrudintais migdolais ir imbieru bei trupučiu vanilės sėklų ir čiobrelio. Gražiai išdėliojame kepimo formose ant karamelės.
4.
Vaisius kruopščiai uždengiame tešla, ją truputį subadome peiliu. Kepame, kol gražiai apskrus tešla (apie 20 min.).
5.
Kol kepa aukštynkojai, išsiplakame grietinėlę. Iškepusius pyragėlius apverčiame į lėkštę, puošiame čiobrelių šakelėmis ir patiekiame su grietinėle.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC temperatūros.

  2. Karamelei. Įkaitiname keptuvę, sudedame sviestą ir cukrų, nuolat maišome, kol karamelė tampa rudos spalvos. Iškart supilame į kepimo indus, tolygiai paskirstome.

  3. Kriaušes nulupame, supjaustome pailgomis skiltelėmis. Vanilės ankštį perpjauname išilgai ir išimame sėklas. Sumaišome kriaušes su skrudintais migdolais ir imbieru bei trupučiu vanilės sėklų ir čiobrelio. Gražiai išdėliojame kepimo formose ant karamelės.

  4. Vaisius kruopščiai uždengiame tešla, ją truputį subadome peiliu. Kepame, kol gražiai apskrus tešla (apie 20 min.).

  5. Kol kepa aukštynkojai, išsiplakame grietinėlę. Iškepusius pyragėlius apverčiame į lėkštę, puošiame čiobrelių šakelėmis ir patiekiame su grietinėle.

Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų