šiek tiek | krevetės be kevalo (šaldytos, kiekis pagal poreikį) |
šiek tiek | kokosas (pienas) |
šiek tiek | česnakas |
šiek tiek | ciberžolė |
šiek tiek | daržovės (šaldytos) |
Jei krevetės šaldytos, pirmiausiai ant silpnos ugnies atšildyti ir nupilti skystį (vandenį). Paskui ant šaukšto aliejaus apskrudinti krevetes, apie 10 minučių. Kai krevetės apkepa, įdėti susmulkintą česnaką, pabarstyti ciberžole (atsargiai, nepadauginkite, šis prieskonis labai tinka jūros gėrybėms, tačiau jei bus per daug, sugadinsite skonį), apkepinti dar kelias minutes (max 5 min). Supilkite kokosų pieną, primažinkite šilumą iki minimumo, palikite dar kokioms 5 minutėms. Tuomet sudėkite pasirinktas daržoves, ant tos pačios mažos ugnies patroškinkite, kad daržovės suminkštėtų. Štai patiekalas ir paruoštas. Jei norisi, įdėkite šiek tiek druskos. Blogiausiu atveju, jei neturite kokosų pieno, galite naudoti neriebią grietinėlę. Patiekite ant ryžių ar makaronų. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškinta lydeka
- Virtas karšis su obuoliais
- Grybai, troškinti baltajame vyne
- Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
- Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
- Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
- Rusiškai troškinti kazlėkai
- Kopūstų troškinys
- Šutintas karšis
- Indiško Aloo Methi gaminimas
- Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
- Kepti rauginti kopūstai
- Troškinti griežčiai
- Menkės ir kopūstų troškinys
- Troškintos bulvės
- Švieži troškinti kopūstai
- Troškinti pievagrybiai
- Dvariškių troškinys
- Troškinti kalmarai
- Plovas su baklažanais
Krevetės afrikietiškai
- Paruošimo laikas:
- Krevetės be kevalo, šaldytos, kiekis pagal poreikį
- Kokosas, pienas
- Česnakas
- Ciberžolė
- Daržovės, šaldytos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Superinis receptas! Visi giria, nes tikrai laaabai skanu!
Jei krevetės šaldytos, pirmiausiai ant silpnos ugnies atšildyti ir nupilti skystį (vandenį). Paskui ant šaukšto aliejaus apskrudinti krevetes, apie 10 minučių. Kai krevetės apkepa, įdėti susmulkintą česnaką, pabarstyti ciberžole (atsargiai, nepadauginkite, šis prieskonis labai tinka jūros gėrybėms, tačiau jei bus per daug, sugadinsite skonį), apkepinti dar kelias minutes (max 5 min). Supilkite kokosų pieną, primažinkite šilumą iki minimumo, palikite dar kokioms 5 minutėms. Tuomet sudėkite pasirinktas daržoves, ant tos pačios mažos ugnies patroškinkite, kad daržovės suminkštėtų. Štai patiekalas ir paruoštas. Jei norisi, įdėkite šiek tiek druskos. Blogiausiu atveju, jei neturite kokosų pieno, galite naudoti neriebią grietinėlę. Patiekite ant ryžių ar makaronų. Skanaus!
Komentarai (3)
-
Rūta
2013-03-16 13:15
Šis patiekalas labai skanus su ryžių makaronais.