Kreminis citrinų pyragas
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Pagrindui:
150 gramų miltai (kvietiniai, ekologiški)
1 valgomasis šaukštas cukrus
1 valgomasis šaukštas „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
100 gramų sviestas (atvėsintas)
1 vienetas kiaušiniai ((trynys))
Įdarui:
2 vienetai kiaušiniai
5 vienetai kiaušiniai ((tryniai))
225 gramai cukrus
1 valgomasis šaukštas „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
75 mililitrai grietinėlės, 35% (plakamoji)
3 vienetai citrinos ((sultys))
1 vienetas citrinos ((žievelė))
Pyragui pabarstyti:
šiek tiek „dansukker“ cukraus milteliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Visus pyrago pagrindui skirtus produktus sumaišykite virtuviniu kombainu ar trintuvu. Tešla turi būti vientisa. Sukrėskite ją į pyrago kepimo formą atskiriamais kraštais (24–27 cm skersmens) ir kiek paspauskite. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 20 min.
2.
Išplakite kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų, įmaišykite grietinėlę. Pilkite citrinų sultis ir berkite tarkuotą citrinos žievelę. Paruoštą įdarą pilkite ant pyrago pagrindo ir kepkite dar maždaug 30 – 35 min.
3.
Iškeptą pyragą palikite visiškai atvėsti (geriausia šaldytuve), kad įdaras sustingtų. Prieš tiekdami, pabarstykite cukraus milteliais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kreminis citrinų pyragas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Pagrindui: Įdarui: Pyragui pabarstyti:
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Visus pyrago pagrindui skirtus produktus sumaišykite virtuviniu kombainu ar trintuvu. Tešla turi būti vientisa. Sukrėskite ją į pyrago kepimo formą atskiriamais kraštais (24–27 cm skersmens) ir kiek paspauskite. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 20 min.

  2. Išplakite kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų, įmaišykite grietinėlę. Pilkite citrinų sultis ir berkite tarkuotą citrinos žievelę. Paruoštą įdarą pilkite ant pyrago pagrindo ir kepkite dar maždaug 30 – 35 min.

  3. Iškeptą pyragą palikite visiškai atvėsti (geriausia šaldytuve), kad įdaras sustingtų. Prieš tiekdami, pabarstykite cukraus milteliais.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų