
Kreminis citrinų pyragas
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Pagrindui: | ||
150 gramų | miltai (kvietiniai, ekologiški) | |
1 valgomasis šaukštas | cukrus | |
1 valgomasis šaukštas | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile | |
100 gramų | sviestas (atvėsintas) | |
1 vienetas | kiaušiniai ((trynys)) | |
Įdarui: | ||
2 vienetai | kiaušiniai | |
5 vienetai | kiaušiniai ((tryniai)) | |
225 gramai | cukrus | |
1 valgomasis šaukštas | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile | |
75 mililitrai | grietinėlės, 35% (plakamoji) | |
3 vienetai | citrinos ((sultys)) | |
1 vienetas | citrinos ((žievelė)) | |
Pyragui pabarstyti: | ||
šiek tiek | „dansukker“ cukraus milteliai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Visus pyrago pagrindui skirtus produktus sumaišykite virtuviniu kombainu ar trintuvu. Tešla turi būti vientisa. Sukrėskite ją į pyrago kepimo formą atskiriamais kraštais (24–27 cm skersmens) ir kiek paspauskite. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 20 min.
2.
Išplakite kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų, įmaišykite grietinėlę. Pilkite citrinų sultis ir berkite tarkuotą citrinos žievelę. Paruoštą įdarą pilkite ant pyrago pagrindo ir kepkite dar maždaug 30 – 35 min.
3.
Iškeptą pyragą palikite visiškai atvėsti (geriausia šaldytuve), kad įdaras sustingtų. Prieš tiekdami, pabarstykite cukraus milteliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Raudonųjų serbentų uogienė
-
Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė
-
Juodųjų serbentų džemas
-
Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
-
Džiovintų abrikosų marmeladas
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
-
Obuolių ir cukinijų pagardas
-
Moliūgų uogienė su vaisiais
-
Raugerškio uogienė
-
Sauliaus braškių uogienė
-
Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais
-
Džemas
-
Aviečių uogienė- džemas
-
Vyšnių uogienė su juoduoju šokoladu
-
Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
-
Braškių uogienė su greipfrutais
-
Moliūgų ir obuolių uogienė
-
Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
-
Paprikų ir aviečių uogienė
Kreminis citrinų pyragas
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai, kvietiniai, ekologiški,
150 gramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas, atvėsintas,
100 gramų -
Kiaušiniai, (trynys),
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kiaušiniai, (tryniai),
5 vienetai -
Cukrus,
225 gramai -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinėlė, 35%, plakamoji,
75 mililitrai -
Citrinos, (sultys),
3 vienetai -
Citrinos, (žievelė),
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- „Dansukker“ cukraus milteliai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Visus pyrago pagrindui skirtus produktus sumaišykite virtuviniu kombainu ar trintuvu. Tešla turi būti vientisa. Sukrėskite ją į pyrago kepimo formą atskiriamais kraštais (24–27 cm skersmens) ir kiek paspauskite. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 20 min.
Išplakite kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų, įmaišykite grietinėlę. Pilkite citrinų sultis ir berkite tarkuotą citrinos žievelę. Paruoštą įdarą pilkite ant pyrago pagrindo ir kepkite dar maždaug 30 – 35 min.
Iškeptą pyragą palikite visiškai atvėsti (geriausia šaldytuve), kad įdaras sustingtų. Prieš tiekdami, pabarstykite cukraus milteliais.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...