400 gramų | salierai (stiebų) |
2 vienetai | bulvių (vidutinio dydžio) |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) |
50 gramų | šaltai rūkytos šoninės |
2 skiltelės | česnakas (didelių) |
0.5 arbatinio šaukštelio | džiovintų petražolių |
2 žiupsneliai | baltieji pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pieniška moliūgų sriuba su makaronais
- Trinta moliūgų sriuba
- Rūgštynių kremas
- Pomidorų sriuba su mocarelos sūriu
- Pievagrybių sriuba su kiaušiniu
- Trinta runkelių sriuba
- Trinta svogūnų sriuba
- Sriuba ''Greitukė''
- Sriuba su konservuotais žirneliais
- Moliūgų sriuba
- Moliūgų sriuba
- Saldi agrastų sriuba
- Arvydo pertrinta brokolių sriuba
- Pomidorų sriuba
- Žiedinių kopūstų tyrė
- Trinta brokolių sriuba
- Trinta cukinijų sriuba
- Pomidorų ir bazilikų sriuba
- Moliūgų sriuba
- Trinta bulvienė
Kreminė salierų sriuba
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Salierai, stiebų,
400 gramų -
Bulvės, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Šaltai rūkyta šoninė,
50 gramų -
Česnakas, didelių,
2 skiltelės -
Džiovintos petražolės,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Baltieji pipirai,
2 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūną nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną ir kepiname ~5 min.
Česnaką nulupame, susmulkiname, pakepiname ~2 min kartu su svogūnu.
Bulves nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais, salierų stiebus supjaustome nedideliais gabalėliais. Bulves ir salierą sudedame į keptuvę su svogūnu ir česnaku, pakepiname ant vidutinės ugnies ~10 min.
Puode užverdame 750 ml vandens, sudedame apkepintas daržoves, verdame ant vidutinės ugnies ~15 min, kol bulvės suminkštėja. Pagardiname prieskoniais ir druska pagal skonį. Sriubą sutriname blenderiu, jei norite skystesnės sriubos, įpilkite daugiau virinto vandens.
Šoninę labai smulkiai supjaustome, pakepiname keptuvėje, kol gabaliukai apskrus, po to išimame iš keptuvės. Sriubą supilame į dubenėlius ir apibarstome šonine, skanaus! Papildomai galite naudoti 0,5 vištienos sultinio kubelio arba vandenį pakeisti tikru vištienos sultiniu. Sriuba labai skani ir netrinta, tik siūlyčiau pagardinti grietine arba pienu.