Kopūstų raugas
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
5000 gramų kopūstai
100 gramų druska
100 gramų cukrus
500 gramų morkos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kopūstus pjaustyti peiliu, morkos sutarkuojamos ir viską gerai sumaišome su druska ir cukrumi. Dedame į kibirą arba statinaitę po truputėlį masės ir grūdame grūstuve, kad kuo daugiau skystimo atsirastų. Ir taip vis dėti papildomai masės ir vėl grūsti. Statinės arba kibiro viršus pridengiamas marle, mediniu dangteliu ir paslegiamas akmeniu. Sultys turi apsemti dangtelius. Taip pat iki pat viršaus indo nepripildyti, nes rūgimo metu kopūstai pakyla. 6 dienas kopūstai laikomi virtuvėje, po to reikia subadyti medine lazdele, kad geriau dujos paišalintų. Ir vėl gerai suspaudžiama ir paslegiama. Nešame į šaltesnę patalpą, tarkim rūsį. Praėjus 20 dienų po užraugimo, kopūstus galima ragauti. Skanaus :)

Kopūstų raugas

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kopūstus pjaustyti peiliu, morkos sutarkuojamos ir viską gerai sumaišome su druska ir cukrumi. Dedame į kibirą arba statinaitę po truputėlį masės ir grūdame grūstuve, kad kuo daugiau skystimo atsirastų. Ir taip vis dėti papildomai masės ir vėl grūsti. Statinės arba kibiro viršus pridengiamas marle, mediniu dangteliu ir paslegiamas akmeniu. Sultys turi apsemti dangtelius. Taip pat iki pat viršaus indo nepripildyti, nes rūgimo metu kopūstai pakyla. 6 dienas kopūstai laikomi virtuvėje, po to reikia subadyti medine lazdele, kad geriau dujos paišalintų. Ir vėl gerai suspaudžiama ir paslegiama. Nešame į šaltesnę patalpą, tarkim rūsį. Praėjus 20 dienų po užraugimo, kopūstus galima ragauti. Skanaus :)

Reklama:

Komentarai (3)


  • Saulius 2011-07-31 23:45

    labai geras,patiko visai seimai.


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...