Kopūstų raugas
INGREDIENTAI:
5000 gramų | kopūstai |
100 gramų | druska |
100 gramų | cukrus |
500 gramų | morkos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kopūstus pjaustyti peiliu, morkos sutarkuojamos ir viską gerai sumaišome su druska ir cukrumi. Dedame į kibirą arba statinaitę po truputėlį masės ir grūdame grūstuve, kad kuo daugiau skystimo atsirastų. Ir taip vis dėti papildomai masės ir vėl grūsti. Statinės arba kibiro viršus pridengiamas marle, mediniu dangteliu ir paslegiamas akmeniu. Sultys turi apsemti dangtelius. Taip pat iki pat viršaus indo nepripildyti, nes rūgimo metu kopūstai pakyla. 6 dienas kopūstai laikomi virtuvėje, po to reikia subadyti medine lazdele, kad geriau dujos paišalintų. Ir vėl gerai suspaudžiama ir paslegiama. Nešame į šaltesnę patalpą, tarkim rūsį. Praėjus 20 dienų po užraugimo, kopūstus galima ragauti. Skanaus :)
Kopūstų raugas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Kopūstai,
5000 gramų -
Druska,
100 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Morkos,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kopūstus pjaustyti peiliu, morkos sutarkuojamos ir viską gerai sumaišome su druska ir cukrumi. Dedame į kibirą arba statinaitę po truputėlį masės ir grūdame grūstuve, kad kuo daugiau skystimo atsirastų. Ir taip vis dėti papildomai masės ir vėl grūsti. Statinės arba kibiro viršus pridengiamas marle, mediniu dangteliu ir paslegiamas akmeniu. Sultys turi apsemti dangtelius. Taip pat iki pat viršaus indo nepripildyti, nes rūgimo metu kopūstai pakyla. 6 dienas kopūstai laikomi virtuvėje, po to reikia subadyti medine lazdele, kad geriau dujos paišalintų. Ir vėl gerai suspaudžiama ir paslegiama. Nešame į šaltesnę patalpą, tarkim rūsį. Praėjus 20 dienų po užraugimo, kopūstus galima ragauti. Skanaus :)
Reklama:
Komentarai (3)
-
Saulius
2011-07-31 23:45
labai geras,patiko visai seimai.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...