1 pakelis | mielės (šviežios) | |
200 gramų | margarinas | |
2 valgomieji šaukštai | cukrus | |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus | |
0.5 valgomojo šaukšto | druska | |
3 valgomieji šaukštai | kiaušiniai | |
4 stiklinės | kvietiniai miltai | |
1 stiklinė | pienas | |
3 vienetai | svogūnai | |
300 gramų | grybai | |
3 vienetai | morkos | |
Įdarui: | ||
0.5 vieneto | kopūstai | |
Aptepimui: | ||
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aguonų-migdolų pyragas
- Kopūstų pyragas su grybais
- Slyvų pyragas
- Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
- Vyšnių tortas
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Obuolių tarta
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
- Pynutės su šokoladu
- Aronijų uogienės greitpyragis su migdolais ir kokosų drožlėmis
- Varškės pyragas "Draugytė" pagal Gabiją
- Pyragas "Kiselius"
- Biskvitas su vyšniomis
- Meduolis
- Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais
- Pyragas su razinomis
- Studentiškas vyniotinis
- Tamsus pyragas
- Neapolietiškas pyragas
- Minkštutėlė mielinė pynė
Kopūstų pyragas su grybais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Mielės, šviežios,
1 pakelis -
Margarinas,
200 gramų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
0.5 valgomojo šaukšto -
Kiaušiniai,
3 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
4 stiklinės -
Pienas,
1 stiklinė -
Svogūnai,
3 vienetai -
Grybai,
300 gramų -
Morkos,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kopūstai,
0.5 vieneto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui supjaustytus svogūnus pakepinkite aliejumi pateptoje keptuvėje. Išvirtus grybus apkepkite ir sudėkite į svogūnus. Susmulkintus kopūstus ir morkas taip pat apkepkite ir sudėkite į grybų ir svogūnų masę.
Tešlai mieles ištrinkite su cukrumi ir druska. Atskirai išmaišykite aliejų su kiaušiniais, pienu ir miltais, įdėkite mielių. Išminkykite tešlą, kuri turi būti elastinga ir nelipti prie rankų. Tešlą padalinkite pusiau. Vieną pusę iškočiokite, ant jos sutarkuokite 1/2 margarino, sulenkite pusiau ir dar kartą atsargiai iškočiokite. Margarinas turi likti tešlos viduje.
Tada tešlos paplotį tieskite į skardą, ant jos sudėkite įdarą. Su antrąja tešlos dalimi darykite tą patį, uždenkite įdarą antruoju iškočiotu paplčiu. Užlenkite kraštus, pyragą pabadykite keliose vietose šakute ir aptepkite išplaktais kiaušinių tryniais.
Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 40 min. 180°C temperatūroje. Prieš pjaustantleiskite pyragui atvėsti.
Komentarai (4)
-
renata
2018-03-10 19:13
Norejau paklaus ar nereikia malt grybu
-
Indre
2017-05-17 22:06
Dareme kaip bandeles, skonis nuostabus!
-
Irma
2014-09-12 14:04
Nuo kada kiaušinius matuojame šaukštais?:)))