šiek tiek | vyšnios |
šiek tiek | cukrus |
Naudojamos visai sveikos, nepernokusios vyšnios. Jos nuplaunamos, pašalinami koteliai ir sudedamos į paruoštus stiklainius ar plokščiakaklius butelius. Sudėti reikia talpiai, indą pakratant, nes kaitinant išbėga sultys, tūris sumažėja ir skysčio pasidaro perdaug. Sudėtos vyšnios užpilamos sirupu, kuriam paruošti imama 1 litras vandens 1 kg cukraus. Indai užpildomi ne iki viršaus, o paliekant apie 1,5 cm.
Paruošti indai statomi į puodą su dvigubu dugnu ir, pripylus vandens, kaitinami 80°C temperatūroje 0,5 litro talpos indai 15 min., 1 litro 20 min.
Iškaitinus iš karto sandariai uždaroma metaliniais dangteliais ar guminėmis kepuraitėmis.
II būdas
Naudojamos tik surinktos, visai sveikos vyšnios. Jos nuplaunamos, po to pašalinami koteliai.
Iš vandens ir cukraus (1 litras vandens 700—800 g cukraus) išverdamas sirupas. Į verdantį sirupą pilamos vyšnios, kad laisvai plaukiotų ir, neleidžiant užvirti, pakaitinama 3—4 minutes. Kiaurasamčiu išgriebus vyšnias i paruoštus stiklainius (juos pripilti iki viršaus), sirupas užvirinamas, pilamas ant vyšnių ir sandariai uždaroma. Likusiame sirupe galima iškaitinti kitą vyšnių porciją.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Cukinijų pagardas žiemai
- Cukinijų kompotas su svarainiais
- Pomidorai su želatina
- Ievos uogienė
- Braškių uogienė
- Marinuoti agrastai
- Vyšnių kompotas
- Aviečių džemas
- Gervuogių kompotas su obuoliais
- Braškių uogienė
- Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
- Marinuoti pomidorai
- Pikantiški pomidorai su cinamonu
- Marinuotos vyšnios
- Spanguolių ir morkų marmeladas
- Juodujų serbentų kompotas
- Saldžiarūgštis padažas žiemai
- Juodųjų serbentų džemas
- Pomidorai savo sultyse be odelių
- Marinuotos šparaginės pupelės
Konservuotas vyšnių kompotas
- Paruošimo laikas:
- Vyšnios
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
I būdas
Naudojamos visai sveikos, nepernokusios vyšnios. Jos nuplaunamos, pašalinami koteliai ir sudedamos į paruoštus stiklainius ar plokščiakaklius butelius. Sudėti reikia talpiai, indą pakratant, nes kaitinant išbėga sultys, tūris sumažėja ir skysčio pasidaro perdaug. Sudėtos vyšnios užpilamos sirupu, kuriam paruošti imama 1 litras vandens 1 kg cukraus. Indai užpildomi ne iki viršaus, o paliekant apie 1,5 cm.
Paruošti indai statomi į puodą su dvigubu dugnu ir, pripylus vandens, kaitinami 80°C temperatūroje 0,5 litro talpos indai 15 min., 1 litro 20 min.
Iškaitinus iš karto sandariai uždaroma metaliniais dangteliais ar guminėmis kepuraitėmis.
II būdas
Naudojamos tik surinktos, visai sveikos vyšnios. Jos nuplaunamos, po to pašalinami koteliai.
Iš vandens ir cukraus (1 litras vandens 700—800 g cukraus) išverdamas sirupas. Į verdantį sirupą pilamos vyšnios, kad laisvai plaukiotų ir, neleidžiant užvirti, pakaitinama 3—4 minutes. Kiaurasamčiu išgriebus vyšnias i paruoštus stiklainius (juos pripilti iki viršaus), sirupas užvirinamas, pilamas ant vyšnių ir sandariai uždaroma. Likusiame sirupe galima iškaitinti kitą vyšnių porciją.
Komentarai (10)
-
Absurdas
2024-07-02 10:20
Čia jau sirupas, o ne kompotas. Po to reik skiesti iki begalybės, ir nelieka net gaivos vyšnių rūgštelės
-
Česlovas
2022-07-31 12:56
Ko gero recepto autoriai gauna premijas is prekybcentriu uz cukraus prapogavima. Naudoju truputi pasaldyta vandeni,ir niekada stiklainiai nesaudo
-
Vadim
2018-06-22 20:44
Cia ne kompotai o uogiene jau gausis...kam tiek cukraus absurdas.Po to skiedzia santykiu 1 prie 10...
-
laima
2013-07-18 12:37
nezinau ce kaskaip viskas sudetingai as niekada sitaip nezaidziu tiesiog susitvarkau uogas issiverdu sirupa ir ne toki saldu kaip ce uzpilu stiklainiuose uogas sandariai uzdarau apverciu apdengiu siltai per nakti ir super kompotas ziemai sitie receptai toms kurios pazaisti nori.....
-
Laura
2009-07-28 16:00
man irgi antras lengvesnis ;-)
-
mama
2009-07-24 10:50
Antras lengvas ir , tikiuosi, bus puikus. Žiemą ragausim ;-)
-
wika
2009-07-20 16:42
Nepalyginsi pirkta su savo virimo :super:
-
zlootas71
2009-07-18 11:23
aciu uz receptukus tirai pabandysiu antra
-
tekila
2009-07-12 16:53
O jei gyveni didmiestyje,kur ta soda rasti %-) ,nesivarginu su konservavimu,einu i gera parduotuve ir perku koki tik noriu kompota :-D