
1 vienetas | svogūnai |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
4 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
100 - 150 g faršo,
farso prieskonių,
kiaušinio,
druskos,
džiūvėsėlių.
Sultiniui:
2 mėgstamo sultinio kubelių,
petražolių (krapų, kalendros).
Tešlai sutarkuojame svogūną, įdedame trynius, išmaišome, pilame miltus ir minkome tešlą. Vandens naudoti nereikia. Tešlą minkyti reikia gan ilgai, kad būtų elastinga. Faršą paruošiame įprastai, kaip kotletams.Tešlą labai plonai iškočiojame, supjaustome nedideliais kvadratėliais, suvilgome kraštus vandeniu ( kad geriau suliptų ),uždedame nedidelius gabalėlius faršo ir formuojame koldūniukus.Sultinio kubelius dedame į vandenį, užviriname, sudedame koldūniukus. Juos verdame apie 7 minutes. Baigiant virti sudedame kapotą žalumą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Grybų sriuba
-
Daržovių sriuba su šonine
-
Šviežių žirnių sriuba
-
Žiedinių kopūstų tyrė
-
Baravykų sriuba
-
Šiuolaikiška blėkų sriuba
-
Pieniška sriuba su aguonomis
-
Saldi vyšnių sriuba su makaronais
-
Pupelių sriuba su sūriu
-
Suomiška žuvienė
-
Perlinių kruopų košė
-
Meksikietiška sriuba
-
Burokėlių sriuba
-
Trinta porų ir bulvių sriuba
-
Pertrinta burokėlių sriuba
-
Brokolių sriuba su pupomis
-
Dilgėlių sriuba
-
Raugintų kopūstų sriuba
-
Moliūgų sriuba su kepinta mėsa ir porais
-
Greitoji sriubukė
Koldūnų sriuba

- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Kiaušiniai, tryniai,
4 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui:
100 - 150 g faršo,
farso prieskonių,
kiaušinio,
druskos,
džiūvėsėlių.
Sultiniui:
2 mėgstamo sultinio kubelių,
petražolių (krapų, kalendros).
Tešlai sutarkuojame svogūną, įdedame trynius, išmaišome, pilame miltus ir minkome tešlą. Vandens naudoti nereikia. Tešlą minkyti reikia gan ilgai, kad būtų elastinga. Faršą paruošiame įprastai, kaip kotletams.Tešlą labai plonai iškočiojame, supjaustome nedideliais kvadratėliais, suvilgome kraštus vandeniu ( kad geriau suliptų ),uždedame nedidelius gabalėlius faršo ir formuojame koldūniukus.Sultinio kubelius dedame į vandenį, užviriname, sudedame koldūniukus. Juos verdame apie 7 minutes. Baigiant virti sudedame kapotą žalumą.
Komentarai (15)
-
diana
2015-01-12 20:06
as verdu pirktus koldunu kad butu kuo minkstesni dedu pirktinio sultinio kas megsta astriau iberti pipiriuko,grietines ir skanaus
-
Eva
2014-05-29 14:14
Gera ideja su koldunais, bet sita sriuba bent atrodo nekaip, bet gal i turetu buti skani. Pries 12 metu teko sveciuotis lenkijoje, ir ten valgiau sriuba su koldunais, bet tie koldunai buvo isvirti lietuviskoje "burokeliu" sriuboje ;-) super sriuba siulau pabandyti issivirti.
-
Rnsss lt
2010-10-25 20:52
ohhhhhh,kokia skani pasildyta peciui :D
-
Rnsss lt
2010-10-25 20:51
ohhhhhhhh, kokia skani peciui pasildyta :Ddddd
-
au
2010-08-24 18:19
einu pasidaryt:D :bravo: :super: :super: :-D
-
coliuke
2010-05-21 01:50
kazko apetito nekelia
-
smaližius
2010-05-19 21:48
geriau būtų nesintetinis sultinys :super:
-
ww
2010-05-11 10:35
noriu valgyt
-
sandriukas
2010-05-10 18:48
nepatinka man %-)
-
Ramunė
2010-05-03 17:44
Suteikia gan pikantišką skonį. Bet galima ir nedėti, kas jo nemėgsta :-)