175 gramai | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
175 gramai | sviestas (ištirpdytas) |
175 gramai | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai (išplakti) |
1 arbatinis šaukštelis | vanilė (ekstraktas) |
2 valgomieji šaukštai | pienas |
350 gramų | kokosas (drožlės) |
500 gramų | cukraus pudra |
40 gramų | kakava |
85 mililitrai | vanduo (karštas) |
70 gramų | sviestas (ištirpdytas) |
2) Įsijojam miltus ir kepimo miltelius į didelį dubenį ir įdedam sviestą, cukrų, išplaktus kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Viską maišom kol tešla tampa glotni, tuomet įmaišom pieną ir 2 šaukštus kokoso drožlių.
3) Supilam tešlą į riebalais išteptą skardą ir išlyginam paviršių mentele. Kepam įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, arba kol pakils, bus tvirta ir auksinės rudos spalvos.
4) Iškepus paliekam ataušti skardoje 10 minučių, tuomet gražiai išimam pyragą ir leidžiam baigti aušti. Kai pyragas atšals, aštriu peiliu supjaustom į 16 kvadratėlių .
5) Glazūrai, įsijojam cukraus pudrą ir kakavą į dubenį. Įpilam karšto vandens ir ištirpdinto sviesto, tuomet maišom kol masė tampa lygi ir glotni. Suberiam likusias kokoso drožles ant plačios lėkštės. Kiekvieną supjaustytą pyrago gabalėlį paneriam į paruoštą glazūrą, laikydami dviem šakutėmis kad paviršius būtų lygiai padengtas, tuomet pyragėlius išvoliojam kokoso drožlėse.
6) Pyragėlius sudedam ant popieriaus kepimui ir leidžiam sustingti.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Desertas "Skanumėlis"
- Bulka su šokolado įdaru
- Rageliai
- Pyragėliai su daržovėmis
- Voveraitės
- Kiškio pyragaičiai
- Prancūziški eklerai su sviesto kremu
- Velykiniai lizdeliai
- Gėlytė su pagardinimu
- Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis
- Greiti pyragėliai - maišeliai
- Paprastas obuolių pyragas
- Prabangūs kakavos pyragaičiai
- Pusryčių keksiukai
- Vaniliniai keksiukai
- Žaismingi keksiukai
- Paprastas skanių spurgų receptas
- Daniški pyragėliai
- Prancūziški rageliai su migdolais
- Raugintų kopūstų bandelės
Kokosiniai pyragaičiai
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
175 gramai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas, ištirpdytas,
175 gramai -
Cukrus,
175 gramai -
Kiaušiniai, išplakti,
3 vienetai -
Vanilė, ekstraktas,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas,
2 valgomieji šaukštai -
Kokosas, drožlės,
350 gramų -
Cukraus pudra,
500 gramų -
Kakava,
40 gramų -
Vanduo, karštas,
85 mililitrai -
Sviestas, ištirpdytas,
70 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1) Įkaitinam orkaitę iki 180C. Ištepam 23cm kvadratinę kepimo skardą sviestu/aliejum.
2) Įsijojam miltus ir kepimo miltelius į didelį dubenį ir įdedam sviestą, cukrų, išplaktus kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Viską maišom kol tešla tampa glotni, tuomet įmaišom pieną ir 2 šaukštus kokoso drožlių.
3) Supilam tešlą į riebalais išteptą skardą ir išlyginam paviršių mentele. Kepam įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, arba kol pakils, bus tvirta ir auksinės rudos spalvos.
4) Iškepus paliekam ataušti skardoje 10 minučių, tuomet gražiai išimam pyragą ir leidžiam baigti aušti. Kai pyragas atšals, aštriu peiliu supjaustom į 16 kvadratėlių .
5) Glazūrai, įsijojam cukraus pudrą ir kakavą į dubenį. Įpilam karšto vandens ir ištirpdinto sviesto, tuomet maišom kol masė tampa lygi ir glotni. Suberiam likusias kokoso drožles ant plačios lėkštės. Kiekvieną supjaustytą pyrago gabalėlį paneriam į paruoštą glazūrą, laikydami dviem šakutėmis kad paviršius būtų lygiai padengtas, tuomet pyragėlius išvoliojam kokoso drožlėse.
6) Pyragėlius sudedam ant popieriaus kepimui ir leidžiam sustingti.
Skanaus!
Komentarai (7)
-
Mėta
2011-07-27 14:29
Tai kad pagrinde visas tas kokosas naudojamas voliojant. Jo žinoma atlieka, tad ten tuos 50g ar kiek numesti galima. Bet labai sumažinti nerekomenduočiau, tiek vizualiai tiek skoniu neprilygtų originaliam receptui.
-
panele x
2011-04-21 19:45
o jeigu maziau kokoso det? skonis paciu pyragiuku nenukentes?
-
Ekstremalai
2010-09-11 13:36
Pritariam,be galo skanūs pyragaičiai :super: Tikrai verta gaminti ir džiuginti jais sau artimus žmogiukus :taip: :bucinys:
-
Inetukas
2010-09-06 16:33
Super!! :super: :super: