Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų.
Po to, padarome pagrindą: lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsiais arba batono gabaliukais. Šia mase padengiame kepimo forma, ant jo supilame varškės masę ir vėl viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje.
Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Tad SKANAUS!!!
Kitoks varškės apkepas
INGREDIENTAI:
3 arbatiniai šaukšteliai | aguonų |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
200 gramų | cukrus |
250 gramų | grietinė (riebi) |
100 gramų | sviestas (lydytas) |
160 gramų | džiūvėsėliai (smulkinti) |
1 vienetas | citrinos |
4 vienetai | kiaušiniai |
1 kilogramas | varškė (liesa) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pica su saliami ir žirneliais
- Kepta žąsis įdaryta kopūstais
- Turkiškas kebabas
- Porų pyragas
- Vištienos kulšelės su bulvėmis
- Kepta antienos file
- Kiaulienos kepsniai orkaitėje su pomidorais ir pievagrybiais
- Vištiena su daržovėmis ir alyvuogėmis
- Farširuota lydeka kepta orkaitėje
- Bulviniai blynai su lašiša
- Šlaunelių mėsos kepsniukai marinuoti vyne
- Šašlykas kitaip
- Irmos paukštiena patale
- Labai paprasti koldūnai
- Aštri troškinta aviena
- Lašiša su bulvių ir morkų koše
- Skanus šašlykiukas
- Virtinukai su sūriu
- Lašišos šašlykas su paprikomis
- Kukuliai su padažu
Kitoks varškės apkepas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Aguonos,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
200 gramų -
Grietinė, riebi,
250 gramų -
Sviestas, lydytas,
100 gramų -
Džiūvėsėliai, smulkinti,
160 gramų -
Citrinos,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Varškė, liesa,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų.
Po to, padarome pagrindą: lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsiais arba batono gabaliukais. Šia mase padengiame kepimo forma, ant jo supilame varškės masę ir vėl viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje.
Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Tad SKANAUS!!!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...