Kibinai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
250 gramų sviestas (ar margarinas)
450 gramų kvietiniai miltai
150 gramų grietinė
šiek tiek druska
2 vienetai kiaušiniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Kibinus galima gaminti su įvairiais įdarais. Populiariausias tradicinis kibinas Lietuvoje gaminamas su kiauliena. Įdarui papildomai reikės 250 g. kiaulienos, nedidelis svogūnas, juodųjų pipirų, prieskonių pagal skonį.

Sviestą sumaišykite su miltais, supilkite grietinę, vėl išmaišykite, tuomet supilkite suplaktus kiaušinius ir suminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į indą ir kelias valandas palaikykite, kad ji "subręstų". Įdarui kiaulieną ir svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais, pasūdykite, papipirinkite, įdėkite prieskonių ir išmaišykite. Į gautą masę įpilkite 3 šaukštus vandens.
Dabar reikės išmokti lipdyti kibinus. Pasidalinkite mėsą lygiais gabalais, kad visuose kibinuose jos būtų po lygiai. Iš nurodytų kiekių Jums turėtų gautis 10 kibinų. Tešlą dalinkite į 10 gabalėlių, iškočiokite ir ant gauto 3-5 mm storio blyno dėkite mėsos. Užlenkite iš visų pusių, viršuje kraštus suspauskite kaip pynutę. Kibinus sudėkite ant aliejumi ištepto padėklo, patepkite juos aliejumi arba išplaktu kiaušiniu ir kepkite karštoje orkaitėje apie pusvalandį.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kibinai

Komentarai: 88
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kibinus galima gaminti su įvairiais įdarais. Populiariausias tradicinis kibinas Lietuvoje gaminamas su kiauliena. Įdarui papildomai reikės 250 g. kiaulienos, nedidelis svogūnas, juodųjų pipirų, prieskonių pagal skonį.

Sviestą sumaišykite su miltais, supilkite grietinę, vėl išmaišykite, tuomet supilkite suplaktus kiaušinius ir suminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į indą ir kelias valandas palaikykite, kad ji "subręstų". Įdarui kiaulieną ir svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais, pasūdykite, papipirinkite, įdėkite prieskonių ir išmaišykite. Į gautą masę įpilkite 3 šaukštus vandens.
Dabar reikės išmokti lipdyti kibinus. Pasidalinkite mėsą lygiais gabalais, kad visuose kibinuose jos būtų po lygiai. Iš nurodytų kiekių Jums turėtų gautis 10 kibinų. Tešlą dalinkite į 10 gabalėlių, iškočiokite ir ant gauto 3-5 mm storio blyno dėkite mėsos. Užlenkite iš visų pusių, viršuje kraštus suspauskite kaip pynutę. Kibinus sudėkite ant aliejumi ištepto padėklo, patepkite juos aliejumi arba išplaktu kiaušiniu ir kepkite karštoje orkaitėje apie pusvalandį.

Reklama:

Komentarai (88)


  • Ernestas 2015-11-22 11:45

    Kokioj temperaturoj kepti


  • dominyka 2015-03-24 19:29

    Labai skanu


  • renata 2015-03-01 11:54

    Skanu


  • Rita 2015-02-21 08:15

    Jau pasigaminau,išėjo puikiai ir labai skanūs ačiū už receptą:-)


  • Janei 2014-10-21 11:02

    Kartais as turiu sveciuose vegetaru. Tuomet kibinu idarui sumaisau Fetos ir Mocarelos surius su spinatais. Arba troskinu smulkiai pjaustytus kopustus su pakepintais svogunais (galima imaisyti ir grybu). Arba idarui vekuotus grybus maisau su virtais ryziais. Aisku - skaniausia kibinai su kapota mesa.


  • Jane 2014-09-23 19:39

    Niekur nerandu kibinu recepto su varskes idaru. Gal kas galit parasyti?


  • nika 2014-06-19 12:25

    o kiek temperaturos turi buti ikaitinta orkaiteje,jeigu parasyta kepti ikaitintoje orkaiteje


  • kokie grazuoliai 2014-01-20 20:49

    ajajaaaj


  • Rasa 2012-10-30 03:57

    Superinis receptas! Kepeme Niujorke su kitokia grietine ir sviestu gal ne tokiu kaip LT, bet gavosi liuks! ACIU! :-)


  • martina 2012-10-11 16:44

    KAZKAS NEMATO AKIMIS,..!!! AISKIAI PARASYTA SVIESTAS,AR MARGARINAS 250GR..!!!


Daugiau receptų