250 gramų | sviestas (ar margarinas) |
450 gramų | kvietiniai miltai |
150 gramų | grietinė |
šiek tiek | druska |
2 vienetai | kiaušiniai |
Sviestą sumaišykite su miltais, supilkite grietinę, vėl išmaišykite, tuomet supilkite suplaktus kiaušinius ir suminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į indą ir kelias valandas palaikykite, kad ji "subręstų". Įdarui kiaulieną ir svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais, pasūdykite, papipirinkite, įdėkite prieskonių ir išmaišykite. Į gautą masę įpilkite 3 šaukštus vandens.
Dabar reikės išmokti lipdyti kibinus. Pasidalinkite mėsą lygiais gabalais, kad visuose kibinuose jos būtų po lygiai. Iš nurodytų kiekių Jums turėtų gautis 10 kibinų. Tešlą dalinkite į 10 gabalėlių, iškočiokite ir ant gauto 3-5 mm storio blyno dėkite mėsos. Užlenkite iš visų pusių, viršuje kraštus suspauskite kaip pynutę. Kibinus sudėkite ant aliejumi ištepto padėklo, patepkite juos aliejumi arba išplaktu kiaušiniu ir kepkite karštoje orkaitėje apie pusvalandį.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ežero šašlykas
- Karbonadai iš faršo
- Įdarytos parikos
- Šašlykai alaus marinate
- Spanguolinis šašlykas
- Triušienos vyniotinis
- Mėsos - daržovių troškinys
- Šašlykas pomidorų padažo marinate
- Kiaulienos šašlykas majoneze
- Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
- Lengvas Zuikis
- Kiaulienos šašlykas
- Lengvi kiaulienos kepsneliai
- Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Mėsos - bulvių apkepas
- Jautienos šašlykas
- Kotletukai su morkomis
- Bajoriški Radvilų zrazai
- Kepsnys Verseka
- Avienos čiopsai su polenta ir mėtomis
Kibinai
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas, ar margarinas,
250 gramų -
Kvietiniai miltai,
450 gramų -
Grietinė,
150 gramų - Druska
-
Kiaušiniai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kibinus galima gaminti su įvairiais įdarais. Populiariausias tradicinis kibinas Lietuvoje gaminamas su kiauliena. Įdarui papildomai reikės 250 g. kiaulienos, nedidelis svogūnas, juodųjų pipirų, prieskonių pagal skonį.
Sviestą sumaišykite su miltais, supilkite grietinę, vėl išmaišykite, tuomet supilkite suplaktus kiaušinius ir suminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į indą ir kelias valandas palaikykite, kad ji "subręstų". Įdarui kiaulieną ir svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais, pasūdykite, papipirinkite, įdėkite prieskonių ir išmaišykite. Į gautą masę įpilkite 3 šaukštus vandens.
Dabar reikės išmokti lipdyti kibinus. Pasidalinkite mėsą lygiais gabalais, kad visuose kibinuose jos būtų po lygiai. Iš nurodytų kiekių Jums turėtų gautis 10 kibinų. Tešlą dalinkite į 10 gabalėlių, iškočiokite ir ant gauto 3-5 mm storio blyno dėkite mėsos. Užlenkite iš visų pusių, viršuje kraštus suspauskite kaip pynutę. Kibinus sudėkite ant aliejumi ištepto padėklo, patepkite juos aliejumi arba išplaktu kiaušiniu ir kepkite karštoje orkaitėje apie pusvalandį.
Komentarai (88)
-
Ernestas
2015-11-22 11:45
Kokioj temperaturoj kepti
-
dominyka
2015-03-24 19:29
Labai skanu
-
renata
2015-03-01 11:54
Skanu
-
Rita
2015-02-21 08:15
Jau pasigaminau,išėjo puikiai ir labai skanūs ačiū už receptą:-)
-
Janei
2014-10-21 11:02
Kartais as turiu sveciuose vegetaru. Tuomet kibinu idarui sumaisau Fetos ir Mocarelos surius su spinatais. Arba troskinu smulkiai pjaustytus kopustus su pakepintais svogunais (galima imaisyti ir grybu). Arba idarui vekuotus grybus maisau su virtais ryziais. Aisku - skaniausia kibinai su kapota mesa.
-
Jane
2014-09-23 19:39
Niekur nerandu kibinu recepto su varskes idaru. Gal kas galit parasyti?
-
nika
2014-06-19 12:25
o kiek temperaturos turi buti ikaitinta orkaiteje,jeigu parasyta kepti ikaitintoje orkaiteje
-
kokie grazuoliai
2014-01-20 20:49
ajajaaaj
-
Rasa
2012-10-30 03:57
Superinis receptas! Kepeme Niujorke su kitokia grietine ir sviestu gal ne tokiu kaip LT, bet gavosi liuks! ACIU! :-)
-
martina
2012-10-11 16:44
KAZKAS NEMATO AKIMIS,..!!! AISKIAI PARASYTA SVIESTAS,AR MARGARINAS 250GR..!!!