1 valgomasis šaukštas | druska |
šiek tiek | prieskoniai (įvairūs mėsos) |
4 valgomieji šaukštai | acto |
2 stiklinės | vanduo |
šiek tiek | juodieji pipirai |
700 gramų | kiauliena |
3 vienetai | svogūnai |
Marinatas pagaminamas iš vandens, acto, pipirų, prieskonių, druskos. Jei naudojate 9% actą, jį reikia praskiesti 1:5 ar 1:6 santykiu. Papildomai galima įdėti kelis šaukštus majonezo, pomidorų padažo.
Sumaišyta mėsa su svogūnais ir marinatu laikoma šaldytuve 1-14 dienų. Mėsa sultingiausia būna jei marinuojasi kelias valandas.
Kepama suvėrus ant iešmo, virš laužo įkaitusių žarijų be ugnies apie 20-30 min. Valgoma su pomidorų padažu, raugintais agurkais, jei yra, keptomis bulvėmis, jelapenais ir kitais prie mėsos tinkančiais priedais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Įdarytas netikras zuikis
- Šašlykai gurmanams
- Super skanūs ir greitai pagaminami kiaulienos kepsneliai
- Kiaulienos kepsneliai su ananasais
- Daniškas plovas
- Maltos jautienos vyniotiniai
- Liežuvis su grybais
- Virta šerniena
- Veršienos muštiniai
- Sprandinės šašlykas alaus ir granatų marinate
- Kepsneliai su kiauliena
- Kiaulienos muštinis
- Kaimiškas pjausnys
- Aluje troškinta jautiena
- Naminiai mėsainiai
- Balandėliai pekino kopūsto lapuose
- Sultingieji šonkauliukai
- Marinuoti kiaulienos šonkauliai
- Keptas paršelis
- Musak
Kiaulienos šašlykas
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
1 valgomasis šaukštas - Prieskoniai, įvairūs mėsos
-
Actas,
4 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
2 stiklinės - Juodieji pipirai
-
Kiauliena,
700 gramų -
Svogūnai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa supjaustoma 3x3 cm dydžio, 5 cm storio gabaliukais, sudedama į indą, užpilama marinatu ir išmaišoma kartu su pjaustytais svogūnais.
Marinatas pagaminamas iš vandens, acto, pipirų, prieskonių, druskos. Jei naudojate 9% actą, jį reikia praskiesti 1:5 ar 1:6 santykiu. Papildomai galima įdėti kelis šaukštus majonezo, pomidorų padažo.
Sumaišyta mėsa su svogūnais ir marinatu laikoma šaldytuve 1-14 dienų. Mėsa sultingiausia būna jei marinuojasi kelias valandas.
Kepama suvėrus ant iešmo, virš laužo įkaitusių žarijų be ugnies apie 20-30 min. Valgoma su pomidorų padažu, raugintais agurkais, jei yra, keptomis bulvėmis, jelapenais ir kitais prie mėsos tinkančiais priedais.
Komentarai (40)
-
Raimis
2016-08-04 01:02
Dėl tos druskos per daug čia visi pergyvena, dedu įvairiai ir visąlaik tas pats...
-
Munika
2016-03-10 11:14
Druska dekite kai lieka valanda iki kepimo ir mesa niekad nebus sausa. Visad taip darau ir susilaukiu nuostabos kokie skanus ir nesausi :)
-
Nuomone
2015-08-20 18:11
Jums pakanka smegenu kad suprasti tai kad kaip kuriem zmonem patinka actas ir produktai nebutinai yra blogi jai tau nepatinka o del sveikumo tai zinai kad ir druska nesveika tai isvis valgyti patarciau be druskos visa maista, cukrus ir blogai ir mesa is esmes nera toks sveikas maistas. O cia kaukazietiskas saslykas pavadintas ar kas? O gal visas maistas turi buti visad gaminamas orginaliu receptu ane? Durni komentarai ziuriu cia.
-
Kaukazas & Gruzija :D
2015-04-03 21:51
Saslyku PARODIJA !!!! Marinuoti mesa su actu yra labai nesveika ir netgi neskanu !
Ji tampa sausa, pilka, patizusi.
Kaukaze tik naturalus produktai naudojami saslykams gaminti. Pasieskokite internete rasite tikra Kaukazietiska saslyku recepta.
-
Gince
2014-10-22 20:14
Del druskos tai simtas prc. Nedekite jos marinavimosi periode, mes gaunasi sausesne
-
Jolanta
2014-07-20 18:18
Pirma karta Bandysiu izsisakyt ! Kainos nesimato
-
nezinoma
2014-06-15 20:34
Geriausia su pipirais, druska ir vsio.
-
nezinoma
2012-05-25 08:14
labai skanu kaip pasidarai su atctu as kas savaite daraus
-
virejas
2011-12-22 19:33
su alumi pabandikit :super:
-
Funtikas
2011-02-19 12:54
neskieskit, kaukazieciai nenaudoja acto, o ir beveik niekada nemarinuoja mesos. Jie is jos nesitycioja