Kiaulienos nugarinė įdaryta brinzos sūriu
AUTORIUS:
Almina
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 kilogramas kiaulienos nugarinė
1 kilogramas bulvių (mažos)
1 arbatinis šaukštelis čiobreliai (šakelės)
2 skiltelės česnakas
1 arbatinis šaukštelis džiovintas raudonėlis
1 saujelė petražolės (šakelės)
100 gramų brinza sūris
100 gramų saulėje džiovinti pomidorai
150 mililitrų obelių aliejus (rapsų)
1 žiupsnelis druska
500 gramų rauginti kopūstai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Supjaustome kubeliais sūrį, džiovintus pomidorus, sviestą ir petražoles. Viską sumaišome ir sudedame į nugarinėje padarytą kišenę. Dedame į kepimo rankovę, surišame ir kepame apie 1 val. (pusvalandį kepu 200 °C temperatūroje, po pusvalandžio sumažinu iki 180 - 170 °C).
2.
Išverdu nedideles bulvytes su lupenomis (verdu trumpai, apie 15 min.), nulupu, apibarstau raudonėliu, čiobreliu, aptepu aliejumi ir dedu kepti į orkaitę likus 20 min. iki kepsnio kepimo pabaigos.
3.
Garnyrui puikiai tiko troškinti kopūstai rapsų aliejuje.



Autorės receptas


Pasirodo Lietuvos dvaras 19 - 20 a. garsėjo savo sūrinėmis. Šiandien daugelis sūrių tradicijų užmiršta, bet mažosios sūrinės pamažu jas atgaivina. Vienas iš tokių - brinzos sūris. Juo ir įdariau kiaulienos nugarinę. Išties bajoriškas patiekalas :).

Populiariausi receptai šią savaitę

Kiaulienos nugarinė įdaryta brinzos sūriu

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Supjaustome kubeliais sūrį, džiovintus pomidorus, sviestą ir petražoles. Viską sumaišome ir sudedame į nugarinėje padarytą kišenę. Dedame į kepimo rankovę, surišame ir kepame apie 1 val. (pusvalandį kepu 200 °C temperatūroje, po pusvalandžio sumažinu iki 180 - 170 °C).

  2. Išverdu nedideles bulvytes su lupenomis (verdu trumpai, apie 15 min.), nulupu, apibarstau raudonėliu, čiobreliu, aptepu aliejumi ir dedu kepti į orkaitę likus 20 min. iki kepsnio kepimo pabaigos.

  3. Garnyrui puikiai tiko troškinti kopūstai rapsų aliejuje.



    Autorės receptas


    Pasirodo Lietuvos dvaras 19 - 20 a. garsėjo savo sūrinėmis. Šiandien daugelis sūrių tradicijų užmiršta, bet mažosios sūrinės pamažu jas atgaivina. Vienas iš tokių - brinzos sūris. Juo ir įdariau kiaulienos nugarinę. Išties bajoriškas patiekalas :).

Receptą atsiuntė Almina
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų