500 gramų | kiaulienos nugarinė |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | paprika (žalioji) |
350 gramų | ananasų (marinuoti) |
3 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
3 valgomieji šaukštai | krakmolas |
3 valgomieji šaukštai | sojos padažas |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
0.6 stiklinės | pomidorų padažas |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
šiek tiek | aitriosios paprikos (milteliai) |
1. Akpekam daržoves
2. Apkepam mėsą
3. Viską sumaišom su padažu.
O dabar smulkiau.
Kiaulieną supjaustome plonais gabalėliais ir gerai išmušame. Išmuštus gabalėlius dar pasmulkiname, kad gautųsi 2-3 cm dydžio. Apšlakstome sojos padažu ir paliekame marinuotis. Jokių kitų prieskonių daugiau nereikia.
Morkas supjaustome šiaudeliais, papriką - maždaug 2 cm gabaliukais, ananasą - taip pat.
Aliejuje kepinam daržoves. Pirmiausia dedame morkas, po kokių 5 min - papriką ir galiausiai - ananaso gabaliukus. Ilgai kepinti nereikia, kad per daug nesuminkštėtų. Daržovės turėtų būti pakankamai traškios. Atidedame jas į šalį ir kepinam kiaulieną.
Sojos padaže pamarinuotus mėsytės gabalėlius voliojame į 50/50 sumaišytus miltus su krakmolu ir dedam į keptuvę. Ant stiprios ugnies neilgai, vis pavartydami apkepinam.
Kol kepa mėsa, pasigaminam padažą. Į 2/3 stiklinės pomidorų padažo įlašinam citrinos sulčių, dedam čili pipiro miltelių, arba smulkinto šviežio (jeigu aštriai nemėgstate, galite nedėti) bei artipilnį šaukštą cukraus. Išmaišome.
Į keptuvę, kurioje jau baigia kepti mėsa, sudedame apkeptas daržoves, supilam padažiuką bei viską dar keletą minučių patroškiname.
Valgome su virtais ryžiais.
Skanaus!
Kiauliena su daržovėmis padaže
-
Kiaulienos nugarinė,
500 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Paprika, žalioji,
1 vienetas -
Ananasai, marinuoti,
350 gramų -
Kvietiniai miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Krakmolas,
3 valgomieji šaukštai -
Sojos padažas,
3 valgomieji šaukštai - Aliejus, kepimui
-
Pomidorų padažas,
3/5 stiklinės -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Aitrioji paprika, milteliai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš pradžių atrodo, kad sudėtingas patiekalas, bet iš tikrųjų jo gaminimas susideda iš 3 žingsnių:
1. Akpekam daržoves
2. Apkepam mėsą
3. Viską sumaišom su padažu.
O dabar smulkiau.
Kiaulieną supjaustome plonais gabalėliais ir gerai išmušame. Išmuštus gabalėlius dar pasmulkiname, kad gautųsi 2-3 cm dydžio. Apšlakstome sojos padažu ir paliekame marinuotis. Jokių kitų prieskonių daugiau nereikia.
Morkas supjaustome šiaudeliais, papriką - maždaug 2 cm gabaliukais, ananasą - taip pat.
Aliejuje kepinam daržoves. Pirmiausia dedame morkas, po kokių 5 min - papriką ir galiausiai - ananaso gabaliukus. Ilgai kepinti nereikia, kad per daug nesuminkštėtų. Daržovės turėtų būti pakankamai traškios. Atidedame jas į šalį ir kepinam kiaulieną.
Sojos padaže pamarinuotus mėsytės gabalėlius voliojame į 50/50 sumaišytus miltus su krakmolu ir dedam į keptuvę. Ant stiprios ugnies neilgai, vis pavartydami apkepinam.
Kol kepa mėsa, pasigaminam padažą. Į 2/3 stiklinės pomidorų padažo įlašinam citrinos sulčių, dedam čili pipiro miltelių, arba smulkinto šviežio (jeigu aštriai nemėgstate, galite nedėti) bei artipilnį šaukštą cukraus. Išmaišome.
Į keptuvę, kurioje jau baigia kepti mėsa, sudedame apkeptas daržoves, supilam padažiuką bei viską dar keletą minučių patroškiname.
Valgome su virtais ryžiais.
Skanaus!