Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Jei dar neatsirado proga paskanauti Patatas Bravas, tuomet būtiniausiai turite jų paragauti! Taip paruoštos bulvytės yra puikus užkandžių stalo patiekalas, idealiai dera prie Jei dar neatsirado proga paskanauti Patatas Bravas, tuomet būtiniausiai turite jų paragauti! Taip paruoštos bulvytės yra puikus užkandžių stalo patiekalas, idealiai dera prie alaus ar kitų tiek alkoholinių, tiek nealkoholinių gėrimų. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
6 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
Padažui:
200 gramų konservuotų pomidorų (trintų, be sėklų ir odelių)
200 mililitrų vištienos sultinio (ar 200 ml karšto vandens sumaišyto su 0.5 kubelio vištienos sultinio)
60 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 vienetas svogūnai (vidutinio dydžio)
2 valgomieji šaukštai miltai
1 arbatinis šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (kajeno ar kitų aštrių maltų pipirų, nebūtina)
1 arbatinis šaukštelis malta saldžioji raudonoji paprika
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Bulves nulupame, supjaustome didesniais kubeliais, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame, kol bulvės suminkštėja. Nereikia pervirti, bulvės turi išlikti šiek tiek kietokos, kad kepant nesusitrintų. Nuo bulvių nupilame vandenį ir paliekame atvėsti.
2.
Padažas – svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 60 ml alyvuogių aliejaus, sudedame svogūną, kepiname, kol suminkštėja, tada pagardiname čili pipirų milteliais (ar kitais mėgstamais aštriais pipirų milteliais), saldžiosios raudonosios paprikos milteliais, sudedame miltus, viską išmaišome ir pakepiname pora minučių, kol miltai susijungia su kitais ingredientais. Tada supilame sultinį, trintus pomidorus. Padažą kaitiname ant silpnesnės ugnies, nuolat maišant, kol sutirštėja (~10 min). Pagardiname druska pagal skonį. Jei per sūru galima įberti šiek tiek cukraus. Paliekame padažą atvėsti. Kai atvėsta sutriname blenderiu.
3.
Keptuvėje ant stipresnės vidutinės ugnies įkaitiname maždaug 1,5 cm saulėgrąžų aliejaus, sudedame bulves, kepiname ~5 min, lėtai, atsargiai pamaišant, po to sumažiname ugnį iki vidutinės ir dar kepiname ~2-3 min, kol bulvės gražiai apskrunda iš visų pusių. Bulves reikėtų keptuvėje kepti dalimis, kad visi gabalėliais gražiai apskrustų. Aš kepiau vidutinio dydžio keptuvėje, paskirsčiusi bulvių kiekį į 5 dalis (5 kepimai). Iškeptas bulves dedame ant popierinio rankšluosčio, po to dedame į lėštę, kurioje serviruosime.
4.
Ant apkeptų bulvių užpilame padažo, prismaigstome medinių pagaliukų, ir patiekame. Skanaus! Prie taip paruoštų bulvių labai tinka pakepintos mažytės pieniškos dešrelės.

Populiariausi receptai šią savaitę

Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
  • Bulvės, vidutinio dydžio, 6 vienetai
  • Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui:
Autoriaus žodis: Jei dar neatsirado proga paskanauti Patatas Bravas, tuomet būtiniausiai turite jų paragauti! Taip paruoštos bulvytės yra puikus užkandžių stalo patiekalas, idealiai dera prie ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Bulves nulupame, supjaustome didesniais kubeliais, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame, kol bulvės suminkštėja. Nereikia pervirti, bulvės turi išlikti šiek tiek kietokos, kad kepant nesusitrintų. Nuo bulvių nupilame vandenį ir paliekame atvėsti.

  2. Padažas – svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 60 ml alyvuogių aliejaus, sudedame svogūną, kepiname, kol suminkštėja, tada pagardiname čili pipirų milteliais (ar kitais mėgstamais aštriais pipirų milteliais), saldžiosios raudonosios paprikos milteliais, sudedame miltus, viską išmaišome ir pakepiname pora minučių, kol miltai susijungia su kitais ingredientais. Tada supilame sultinį, trintus pomidorus. Padažą kaitiname ant silpnesnės ugnies, nuolat maišant, kol sutirštėja (~10 min). Pagardiname druska pagal skonį. Jei per sūru galima įberti šiek tiek cukraus. Paliekame padažą atvėsti. Kai atvėsta sutriname blenderiu.

  3. Keptuvėje ant stipresnės vidutinės ugnies įkaitiname maždaug 1,5 cm saulėgrąžų aliejaus, sudedame bulves, kepiname ~5 min, lėtai, atsargiai pamaišant, po to sumažiname ugnį iki vidutinės ir dar kepiname ~2-3 min, kol bulvės gražiai apskrunda iš visų pusių. Bulves reikėtų keptuvėje kepti dalimis, kad visi gabalėliais gražiai apskrustų. Aš kepiau vidutinio dydžio keptuvėje, paskirsčiusi bulvių kiekį į 5 dalis (5 kepimai). Iškeptas bulves dedame ant popierinio rankšluosčio, po to dedame į lėštę, kurioje serviruosime.

  4. Ant apkeptų bulvių užpilame padažo, prismaigstome medinių pagaliukų, ir patiekame. Skanaus! Prie taip paruoštų bulvių labai tinka pakepintos mažytės pieniškos dešrelės.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų