200 gramų | makaronai (lakštiniai) |
125 gramai | kiauliena (liesa) |
1 arbatinis šaukštelis | krakmolas (kukurūzų) |
7 valgomieji šaukštai | aliejaus |
0.5 stiklinės | grybai (virti) |
15 vienetų | špinatai (lapeliai) |
1 vienetas | rauginti agurkai |
Lakštiniai 5 min. paverdami (jie neturi ištižti), išverčiami į sietą ir apipilami šaltu vandeniu. Mėsa supjaustoma siauromis juostelėmis. Į išleistą 1 šaukšte vandens krakmolą sudedami kiti padažo komponentai.
Pusė nurodyto aliejaus įkaitinama keptuvėje (kol pakvimpa). Gerai nusausėję lakštiniai sukrečiami į didesnį dubenį, išpurenami ir užpilami aliejumi. Po to jie sukrečiami į keptuvę ir joje 3 min. kepami, keptuvę kartkartėmis sukratant. Po to jie nuo ugnies nukeliami. Likusis aliejus taip pat įkaitinamas, į jį sudedama mėsa, grybai, špinatai ir plonais griežinėliais supjaustytas agurkas. Mišinys greitai užkepamas ir dažnai pamaišomas, po to pagardinamas padažu ir patroškinamas, kol pasikeičia mėsos spalva. Išsitroškinęs mišinys sudedamas ant lakštinių. Valgis patiekiamas su daržovėmis.
Kepti lakštiniai
-
Makaronai, lakštiniai,
200 gramų -
Kiauliena, liesa,
125 gramai -
Krakmolas, kukurūzų,
1 arbatinis šaukštelis -
Aliejus,
7 valgomieji šaukštai -
Grybai, virti,
0.5 stiklinės -
Špinatai, lapeliai,
15 vienetų -
Rauginti agurkai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui dar reikės: šaukštas prieskoninių žalumynų sriubai, 3 šaukšteliai desertinio vyno, nepilnas šaukštelis druskos, truputį cukraus.
Lakštiniai 5 min. paverdami (jie neturi ištižti), išverčiami į sietą ir apipilami šaltu vandeniu. Mėsa supjaustoma siauromis juostelėmis. Į išleistą 1 šaukšte vandens krakmolą sudedami kiti padažo komponentai.
Pusė nurodyto aliejaus įkaitinama keptuvėje (kol pakvimpa). Gerai nusausėję lakštiniai sukrečiami į didesnį dubenį, išpurenami ir užpilami aliejumi. Po to jie sukrečiami į keptuvę ir joje 3 min. kepami, keptuvę kartkartėmis sukratant. Po to jie nuo ugnies nukeliami. Likusis aliejus taip pat įkaitinamas, į jį sudedama mėsa, grybai, špinatai ir plonais griežinėliais supjaustytas agurkas. Mišinys greitai užkepamas ir dažnai pamaišomas, po to pagardinamas padažu ir patroškinamas, kol pasikeičia mėsos spalva. Išsitroškinęs mišinys sudedamas ant lakštinių. Valgis patiekiamas su daržovėmis.
Komentarai (8)
-
promas
2010-11-11 14:20
Tikri lietuviški komentarai
-
ot
2010-06-12 15:49
ot bazaras %-)
-
Deep
2009-01-19 07:41
Nusisneki zmogau.
-
(anonimas)
2009-01-18 22:31
kiek zinau kinieciai kiaulienos nevalgo :-p