Kepti lakštiniai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
200 gramų makaronai (lakštiniai)
125 gramai kiauliena (liesa)
1 arbatinis šaukštelis krakmolas (kukurūzų)
7 valgomieji šaukštai aliejaus
0.5 stiklinės grybai (virti)
15 vienetų špinatai (lapeliai)
1 vienetas rauginti agurkai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Padažui dar reikės: šaukštas prieskoninių žalumynų sriubai, 3 šaukšteliai desertinio vyno, nepilnas šaukštelis druskos, truputį cukraus.

Lakštiniai 5 min. paverdami (jie neturi ištižti), išverčiami į sietą ir apipilami šaltu vandeniu. Mėsa supjaustoma siauromis juostelėmis. Į išleistą 1 šaukšte vandens krakmolą sudedami kiti padažo komponentai.

Pusė nurodyto aliejaus įkaitinama keptuvėje (kol pakvimpa). Gerai nusausėję lakštiniai sukrečiami į didesnį dubenį, išpurenami ir užpilami aliejumi. Po to jie sukrečiami į keptuvę ir joje 3 min. kepami, keptuvę kartkartėmis sukratant. Po to jie nuo ugnies nukeliami. Likusis aliejus taip pat įkaitinamas, į jį sudedama mėsa, grybai, špinatai ir plonais griežinėliais supjaustytas agurkas. Mišinys greitai užkepamas ir dažnai pamaišomas, po to pagardinamas padažu ir patroškinamas, kol pasikeičia mėsos spalva. Išsitroškinęs mišinys sudedamas ant lakštinių. Valgis patiekiamas su daržovėmis.

Kepti lakštiniai

Komentarai: 8
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Padažui dar reikės: šaukštas prieskoninių žalumynų sriubai, 3 šaukšteliai desertinio vyno, nepilnas šaukštelis druskos, truputį cukraus.

Lakštiniai 5 min. paverdami (jie neturi ištižti), išverčiami į sietą ir apipilami šaltu vandeniu. Mėsa supjaustoma siauromis juostelėmis. Į išleistą 1 šaukšte vandens krakmolą sudedami kiti padažo komponentai.

Pusė nurodyto aliejaus įkaitinama keptuvėje (kol pakvimpa). Gerai nusausėję lakštiniai sukrečiami į didesnį dubenį, išpurenami ir užpilami aliejumi. Po to jie sukrečiami į keptuvę ir joje 3 min. kepami, keptuvę kartkartėmis sukratant. Po to jie nuo ugnies nukeliami. Likusis aliejus taip pat įkaitinamas, į jį sudedama mėsa, grybai, špinatai ir plonais griežinėliais supjaustytas agurkas. Mišinys greitai užkepamas ir dažnai pamaišomas, po to pagardinamas padažu ir patroškinamas, kol pasikeičia mėsos spalva. Išsitroškinęs mišinys sudedamas ant lakštinių. Valgis patiekiamas su daržovėmis.

Reklama:

Komentarai (8)


  • promas 2010-11-11 14:20

    Tikri lietuviški komentarai


  • ot 2010-06-12 15:49

    ot bazaras %-)


  • Deep 2009-01-19 07:41

    Nusisneki zmogau.


  • (anonimas) 2009-01-18 22:31

    kiek zinau kinieciai kiaulienos nevalgo :-p


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...