Kepti kiaulių kulniukai (karka)
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek pipirai (juodieji)
0.5 vieneto svogūnai
šiek tiek garstyčios (padažas)
2 vienetai kiauliena (kulniukai)
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Jeigu kepsite pilną, nepjaustytą kiaulienos karką - ją reiks pamarinuoti bent 1 dieną. Paprastai po marinavimo, karka paverdama, nes yra didoka, tik po to kepama.

Šis receptas labiau tinka supjaustytiems kulniukams, kurie parduodami parduotuvėse.

Kulniuką pabarstykite druska, pipirais ir ištepkite garstyčiomis. Apibarstykite pjaustytu svogūnu (tam, kad priduotų papildomo aromato). Palaikykite kelias valandas šaldytuve uždengtame inde.

Į kepimo indą paklokite pergamentinį popierių ar foliją, ištepkite aliejumi ar taukais. Sudėkite kulniukus ir juos uždenkite kitu lapu folijos ar popieriaus.

Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, stebėkite kad nepriliptų popierius, gale nuimkite popierių kad apkeptų. Kepama apie valandą. Jei norite valgyti su bulvėmis, galite jas paruošti ir kepti kartu (žr. žemiau).

Iškepta karka valgoma su: svogūnų ir acto salotomis, pomidorų padažu, juoda duona ar bulvėmis, agurkais ir pomidorais.

Jei kepsite su bulvėmis, jas nuskuskite, supjaustykite į 4 dalis. Po to ištrinkite druska, pipirais, šiek tiek kmynų, pomidorų padažu ar majonezu. Bulves dėkite kartu su mėsa. Stenkitės, kad jos kuo mažiau liestūsi su popiriumi ir dugnu,nes prilips.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Kepti kiaulių kulniukai (karka)

Komentarai: 16
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Jeigu kepsite pilną, nepjaustytą kiaulienos karką - ją reiks pamarinuoti bent 1 dieną. Paprastai po marinavimo, karka paverdama, nes yra didoka, tik po to kepama.

Šis receptas labiau tinka supjaustytiems kulniukams, kurie parduodami parduotuvėse.

Kulniuką pabarstykite druska, pipirais ir ištepkite garstyčiomis. Apibarstykite pjaustytu svogūnu (tam, kad priduotų papildomo aromato). Palaikykite kelias valandas šaldytuve uždengtame inde.

Į kepimo indą paklokite pergamentinį popierių ar foliją, ištepkite aliejumi ar taukais. Sudėkite kulniukus ir juos uždenkite kitu lapu folijos ar popieriaus.

Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, stebėkite kad nepriliptų popierius, gale nuimkite popierių kad apkeptų. Kepama apie valandą. Jei norite valgyti su bulvėmis, galite jas paruošti ir kepti kartu (žr. žemiau).

Iškepta karka valgoma su: svogūnų ir acto salotomis, pomidorų padažu, juoda duona ar bulvėmis, agurkais ir pomidorais.

Jei kepsite su bulvėmis, jas nuskuskite, supjaustykite į 4 dalis. Po to ištrinkite druska, pipirais, šiek tiek kmynų, pomidorų padažu ar majonezu. Bulves dėkite kartu su mėsa. Stenkitės, kad jos kuo mažiau liestūsi su popiriumi ir dugnu,nes prilips.

Skanaus!

Reklama:

Komentarai (16)


  • Vitalija 2024-03-16 11:34

    Išbandysim,turetu buti begalo skanu.


  • Parasykit kas nors 2010-09-22 13:51

    :alus: :alus: ;-)


  • Linksmute 2010-03-14 17:18

    Nesuprantu , o tai folijos i bleka itiesti negalima ? Kam cia tiek to vargo su popierium? :-D :atsiprasau:


  • (anonimas) 2010-03-14 16:12

    Tai puiku, lekiu :super: isbandyti recepto %-)


  • GUTE 2010-02-22 19:10

    VAKAR PRISISKAICIAU SIAN PADARIAU VISI PIRSTUS LAIZES.GYRE MANE.LIUKS :super:


  • Ramunė 2009-03-30 21:06

    PUPAI :
    popierių, ant kurio dėsi bulves, reikia patepti aliejumi ir neprilips. :-)


  • karolis 2009-03-30 20:37

    prideti pilna krakmolo ir neprikips :-D


  • Pupa 2009-02-13 22:14

    Na tarkim imi bulve ir pjauni ja per pus. jei desi pjuvio vieta ant popieriaus, ji prilips labiausiai. jei apversi apvalesniaja puse ant popieriaus, taip ji su dugnu liesis maziausiai... ;-) tikiuosi, aiskiai paaiskinau, nes nezinau, kaip kitaip nupasakoto o:-)


  • Liolikas 2009-02-13 21:04

    O tai kaip tas bulves galima sudėti, kad "kuo mažiau liestų popierių" ? Tai ant ko jas dėti? :stop:


  • nu 2009-01-16 14:55

    jei lina nezino, prie kepimo popieriaus limpa ;-)


Daugiau receptų