600 gramų | upėtakis |
400 gramų | kuskusas |
60 gramų | žirneliai (žalieji (Bonduelle)) |
60 gramų | bonduelle california mix |
30 gramų | svogūnai (šalotas) |
150 gramų | sviestas |
0.5 litro | sultinys (daržovių) |
300 mililitrų | sultinys (žuvies) |
150 mililitrų | vynas (sausas, baltas) |
50 gramų | sūris (parmezano (tarkuotas)) |
1 vienetas | mėta (šviežios (šakelė)) |
1 vienetas | džiovintas raudonėlis (šakelė) |
1 vienetas | petražolės (šakelė) |
3 vienetai | citrinos |
60 gramų | aliejaus |
3 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | pipirai (juodieji ir baltieji) |
Iškeptą upėtakį patiekti ant kuskuso rizoto, arba šalia ant padažo.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Menkės apkepas su grybais
- Rūkytas kalakutas
- Spaghetti
- Lazanija su moliūgais
- Vištienos kotletai su grybais
- Įdarytos paprikos
- Aštri vištiena su alyvuogėmis ir rausvaisiais svogūnais
- Kepta lydeka
- Žuvis tešloje
- Makaronai su migdolais, sūriu ir žolelėmis
- Vištos blauzdelės
- Varškės apkepėlis
- Kepta lašiša su medaus marinatu
- Šamažuvės filė
- Menkės kukuliai
- Balandėliai pagal Viką
- Folijoje kepta skumbrė
- Kepsniai su sūriu
- Troškinta vištiena
- Kaimiški sojos muštinukai
Keptas upėtakis su daržovių ir kuskuso rizotu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Upėtakis,
600 gramų -
Kuskusas,
400 gramų -
Žirneliai, žalieji (Bonduelle),
60 gramų -
Bonduelle California mix,
60 gramų -
Svogūnai, šalotas,
30 gramų -
Sviestas,
150 gramų -
Sultinys, daržovių,
0.5 litro -
Sultinys, žuvies,
300 mililitrų -
Vynas, sausas, baltas,
150 mililitrų -
Sūris, parmezano (tarkuotas),
50 gramų -
Mėta, šviežios (šakelė),
1 vienetas -
Džiovintas raudonėlis, šakelė,
1 vienetas -
Petražolės, šakelė,
1 vienetas -
Citrinos,
3 vienetai -
Aliejus,
60 gramų -
Česnakas,
3 skiltelės - Pipirai, juodieji ir baltieji
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kuskuso rizoto paruošimas: kubeliais supjaustytus šaloto svogūnus lengvai apkepti svieste ir įpilti baltą sausą vyną, nugarinti. Nugarinus vyną sudėti išvirtą kuskusą bei žalius žirnelius ir šaldytų „California“ daržovių mišinį. Viską užpilti sultiniu (nedideliu kiekiu) ir užvirti. Į paruoštą rizotą įdėti šviežio sviesto bei tarkuoto parmezano sūrio. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Kruopščiai išmaišyti.
Upėtakio paruošimas: nuvalytą ir nuplautą žuvį pabarstyti šviežiomis žolelėmis ir susmulkintais česnakais. Iš balto vyno, citrinos sulčių ir aliejaus paruošti marinatą. Užpilti juo žuvį ir palikti šaldytuve 6 valandoms. Išimti žuvį, pašalinti marinato perteklių, pasūdyti, pabarstyti pipirais, apibarstyti miltais ir apkepti iki auksinės spalvos.
Padažo paruošimas: iškepus žuvį, nupilti aliejaus perteklių, įpilti vyno ir nugarinti. Įpilti žuvies sultinio ir trumpai pavirti. Įdėti sviesto ir virti kol padažas įgaus atitinkamą konsistenciją. Pagardinti pagal skonį druska, pipirais ir citrinų sultimis.
Iškeptą upėtakį patiekti ant kuskuso rizoto, arba šalia ant padažo.