Keptas upėtakis
AUTORIUS:
Laima
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 vienetas upėtakis
3 valgomieji šaukštai citrinų sultys
6 valgomieji šaukštai obelių aliejus
1 vienetas bulvių
0.5 vieneto apelsinų
2 vienetai ridikėliai
1 sauja salotos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Išvalytą upėtakį pašlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti pipirais ir druska pagal skonį. Palikti apie 10 min. marinuotis. Kepti apie 8 min., iš abiejų pusių, grilio keptuvėje, įpylus 2 šaukštus "Obelių" aliejau.
2.
Bulves supjaustyti labai plonais griežinėliais ir iškepti nedideliame kiekyje aliejaus.
3.
Salotoms supjaustyti ridikėlius, apelsiną, salotos lapus ir pašlakstyti citrinos sultimis bei "Obelių" aliejumi.

Lietuvos bajoriškoje virtuvėje upėtakis buvo viena mėgstamiausių didikų žuvų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Keptas upėtakis

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 1
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Išvalytą upėtakį pašlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti pipirais ir druska pagal skonį. Palikti apie 10 min. marinuotis. Kepti apie 8 min., iš abiejų pusių, grilio keptuvėje, įpylus 2 šaukštus "Obelių" aliejau.

  2. Bulves supjaustyti labai plonais griežinėliais ir iškepti nedideliame kiekyje aliejaus.

  3. Salotoms supjaustyti ridikėlius, apelsiną, salotos lapus ir pašlakstyti citrinos sultimis bei "Obelių" aliejumi.

    Lietuvos bajoriškoje virtuvėje upėtakis buvo viena mėgstamiausių didikų žuvų.

Receptą atsiuntė Laima
Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų