šiek tiek | žąsis |
10 vienetų | kvapieji pipirai (žirneliai, šviežiai sutrinti) |
1 valgomasis šaukštas | kmynai |
šiek tiek | muskatas |
šiek tiek | obuoliai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | obelių aliejus |
Žąsis pjaustoma prie svečių (kiekvienam atpjaunama po gabalėlį žąsies ir dedama po obuolį).
Kepta laukinė paukštiena, įdaryta obuoliais, buvo vienas pagrindinių šventinio bajoriško stalo patiekalų.
Šaltinis: K. B. Brunzienė, J. Kairienė "Velykų vaišės"
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos kotletai su slyvomis
- Keptas ančiukas
- Vištienos pilavas
- Mėtinės vištų blauzdelės
- Aštrūs vištų sparneliai
- Kalakutienos krūtinėlė šokolado padaže "Mole Poblano"
- Farširuotos vištų šlaunelės
- Vištienos pyragas su grybais
- Fetos, moliūgo ir vištienos laiveliai
- Gardus vištienos šašlykiukas
- Vištiena su anakardžių riešutais
- Kepta vištiena
- Žąsų kepenėlių šašlykas
- Kepta kurapka
- Vištiena kinietiškai
- Kotletai pomidorų padaže
- Višta, įdaryta vaisiais
- Greitieji vištienos kepsniukai
- Kepti vištų sparneliai prie alaus
- Vištienos sparneliai su kariu ir kmynais
Kepta žąsis su obuoliais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
- Žąsis
-
Kvapieji pipirai, žirneliai, šviežiai sutrinti,
10 vienetų -
Kmynai,
1 valgomasis šaukštas - Muskatas
- Obuoliai
- Druska
- Obelių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žąsis iš išorės ir vidaus įtrinama kmynais, druska ir šviežiai sumaltais pipirais. Paliekama marinuotis per nakt.
Kitą dieną žąsį nuvalyti ir užtarkuoti muskato riešutų. Į žąsies vidų pridėti neluptų, nepjaustytų obuolių. Pjūvį galima susmeigti smeigtukais arba laisvai susiūti.
Paukštį apšlakstyti aliejumi ir dėti į kepimo skardą. Kad sparnai nesudegtų, juos reikia apvynioti folija. Kepama karštoje orkaitėje 2 - 3 valandas. Kai žąsis pagelsta, ją reikia apšlakstyti išsiskyrusiomis sultimis. Jei paukštis ima trukinėti, temperatūrą reikia sumažinti, o žąsį apdengti folija. Žąsis yra iškepusi, kada visai lengvai galima pajudinti šlaunelę, o įdūrus, krūtinėlės mėsa būna minkšta.
Žąsis pjaustoma prie svečių (kiekvienam atpjaunama po gabalėlį žąsies ir dedama po obuolį).
Kepta laukinė paukštiena, įdaryta obuoliais, buvo vienas pagrindinių šventinio bajoriško stalo patiekalų.
Šaltinis: K. B. Brunzienė, J. Kairienė "Velykų vaišės"