Kepta žąsis su obuoliais
AUTORIUS:
Miglė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
šiek tiek žąsis
10 vienetų kvapieji pipirai (žirneliai, šviežiai sutrinti)
1 valgomasis šaukštas kmynai
šiek tiek muskatas
šiek tiek obuoliai
šiek tiek druska
šiek tiek obelių aliejus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Žąsis iš išorės ir vidaus įtrinama kmynais, druska ir šviežiai sumaltais pipirais. Paliekama marinuotis per nakt.
2.
Kitą dieną žąsį nuvalyti ir užtarkuoti muskato riešutų. Į žąsies vidų pridėti neluptų, nepjaustytų obuolių. Pjūvį galima susmeigti smeigtukais arba laisvai susiūti.
3.
Paukštį apšlakstyti aliejumi ir dėti į kepimo skardą. Kad sparnai nesudegtų, juos reikia apvynioti folija. Kepama karštoje orkaitėje 2 - 3 valandas. Kai žąsis pagelsta, ją reikia apšlakstyti išsiskyrusiomis sultimis. Jei paukštis ima trukinėti, temperatūrą reikia sumažinti, o žąsį apdengti folija. Žąsis yra iškepusi, kada visai lengvai galima pajudinti šlaunelę, o įdūrus, krūtinėlės mėsa būna minkšta.
Žąsis pjaustoma prie svečių (kiekvienam atpjaunama po gabalėlį žąsies ir dedama po obuolį).


Kepta laukinė paukštiena, įdaryta obuoliais, buvo vienas pagrindinių šventinio bajoriško stalo patiekalų.


Šaltinis: K. B. Brunzienė, J. Kairienė "Velykų vaišės"

Populiariausi receptai šią savaitę

Kepta žąsis su obuoliais

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Žąsis iš išorės ir vidaus įtrinama kmynais, druska ir šviežiai sumaltais pipirais. Paliekama marinuotis per nakt.

  2. Kitą dieną žąsį nuvalyti ir užtarkuoti muskato riešutų. Į žąsies vidų pridėti neluptų, nepjaustytų obuolių. Pjūvį galima susmeigti smeigtukais arba laisvai susiūti.

  3. Paukštį apšlakstyti aliejumi ir dėti į kepimo skardą. Kad sparnai nesudegtų, juos reikia apvynioti folija. Kepama karštoje orkaitėje 2 - 3 valandas. Kai žąsis pagelsta, ją reikia apšlakstyti išsiskyrusiomis sultimis. Jei paukštis ima trukinėti, temperatūrą reikia sumažinti, o žąsį apdengti folija. Žąsis yra iškepusi, kada visai lengvai galima pajudinti šlaunelę, o įdūrus, krūtinėlės mėsa būna minkšta.
    Žąsis pjaustoma prie svečių (kiekvienam atpjaunama po gabalėlį žąsies ir dedama po obuolį).


    Kepta laukinė paukštiena, įdaryta obuoliais, buvo vienas pagrindinių šventinio bajoriško stalo patiekalų.


    Šaltinis: K. B. Brunzienė, J. Kairienė "Velykų vaišės"

Receptą atsiuntė Miglė
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų