1 vienetas | žąsis |
2 arbatiniai šaukšteliai | meduolių prieskonių (Kalėdinis mišinys (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras)) |
300 gramų | majonezas |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 val., po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
Patiekti su mėgstamomis daržovėmis, troškintais kopūstais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena iš garpuodžio su daržovėmis
- Vištiena su anansų žeidais
- Įdaryta vištienos krūtinėlė
- Keptas kalakutas
- Vištienos file džiūvėvėsliuose
- Bajoriškai įdarytos putpelės
- Sparneliai su spanguolėmis
- Marinuoti vištos sparneliai
- Višta rankovėje
- Sviestinė višta indiškų riešutų padaže
- Morkų troškinys su vištiena
- Vištienos krūtinėlės kepsnys
- Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
- Virta apkepinta vištiena
- Kepenėlių blyneliai
- Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
- Vištienos filė su imbieru
- Kepta antienos file
- Vištienos filė kepsnys
- Troškinta vištiena
Kepta šventinė žąsis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Žąsis,
1 vienetas -
Meduolių prieskoniai, Kalėdinis mišinys (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras),
2 arbatiniai šaukšteliai -
Majonezas,
300 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Supjaustyti žąsies odelę grotelėmis (įpjauti negiliai, tik riebalinį sluoksnį). Į majonezą suberti kalėdinius prieskonius, druską ir pipirus - viską gerai išmaišyti. Žąsį įtrinti pasiruoštu majonezo ir prieksonių marinatu. Geriausiai būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Gilesnę kepimo skardą iškloti foliją, įdėti marintuotą žąsį ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 val., po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
Patiekti su mėgstamomis daržovėmis, troškintais kopūstais.Iškepta žąsis kvepės Kalėdomis. Skanaus!
P.S. Susidariusių riebalų neskubėkite išpilti - jie puikiai tiks bulvėms, morkoms ar kitokioms daržovėms apkepinti.