
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
1 kilogramas | jūros lydeka |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 vienetas | citrinos |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Iškeptą, supjaustyta lydeką dėkite į pusdubenį ir užpilkite tuo pačiu padažu kuriame kepė. Prie žuvies duokite virtų bulvių, bulvių košės ar duonos, žalių ar raugintų kopūstų, papuoškite salotomis, agurkais, alyvuogėmis ar kitomis daržovėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rūkytos žuvies užkepėlė
-
Skumbrė mikrobanginėje
-
Šutintas upėtakis
-
Virta žuvis tešloje
-
Lašišos šašlykas su paprikomis
-
Lynas, keptas su džiūvėsėliais
-
Išmarinuota žuvis
-
Nuostabioji paelija
-
Šamų kotletukai
-
Keptas ant grotelių upėtakis
-
Kulebekas
-
Kepta žuvis su daržovėmis
-
Lašišos šašlykas
-
Skumbrė su svogūnais grilyje
-
Lašiša folijoje
-
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
-
Bulvių apkepas su svogūnais
-
Kepta žuvis su daržovėmis
-
Vėrinukai su žuvies kukulaičiais
-
Virta žuvis tešloje
Kepta lydeka

- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Jūros lydeka,
1 kilogramas -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
1 vienetas - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į keptuvą su įkaitintu aliejumi, užpilkite grietinės, miltų, išspaustos citrinos sulčių mišiniu ir kepkite orkaitėje kartais palaistant susidariusiomis sultimis.
Iškeptą, supjaustyta lydeką dėkite į pusdubenį ir užpilkite tuo pačiu padažu kuriame kepė. Prie žuvies duokite virtų bulvių, bulvių košės ar duonos, žalių ar raugintų kopūstų, papuoškite salotomis, agurkais, alyvuogėmis ar kitomis daržovėmis.
Komentarai (13)
-
edis
2013-11-03 23:08
Labai skaniai gavosi. Papildomai dėjau po ranka pasitaikiusių rozmarinų, užtarkavau muškato. Miltus paėmiau pilno grūdo, rūpesnius. Grietinė buvo kiek pastovėjusi nuo nugriebiamo naminio pieno, tad padažas turėjo gilų sūrio skonį, jis labai tiko. Galima į padažą įtarkuoti fermentinį sūrį, ir gausis panašus padažo gardinimas. Verta atskirai pravirti bulvių. Kaitra 200, kepė apie pusvalandį - kol dailiai paruduoja.
-
lydekaite
2011-11-12 18:39
O koks orkaites karstumas,kiek laiko kept? :galvoju:
-
ine
2011-03-15 19:29
xxx nugi parasyta - užpilkite grietinės, miltų, išspaustos citrinos sulčių mišiniu :-D
-
xxx
2011-02-18 13:44
nesuprantu kaip ta grietine ir miltus uzpilt? jie turi buti ismaisyti kartu? kaip-paaiskinkit !
-
sudzius
2010-10-27 13:57
neblogas,man patiko,svecius dar tik vaisinsiu :))
-
kaka
2010-05-18 17:17
kaka :bloga:
-
Loriuks
2009-09-22 15:04
skanu liuks... :super:
-
Li
2009-08-13 10:22
Uj, kaip negraziai kalba cia kazkas :geda: Lydeka reikia valgyti ;)
-
justas
2008-10-21 10:28
as pisiu lidi