šiek tiek | žalumynų (džiovinti prieskoniai) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 vienetas | kiauliena (karka) |
šiek tiek | česnakas |
šiek tiek | majonezas |
šiek tiek | svogūnai |
Sakanaus, nepasigailėsite, kad tiek darbo įdėjote!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karališkieji kotletai
- Kiaulienos šašlykai
- Kiaulienos išpjova su gnocchi virtinukais
- Apkepas „Greitukas“
- Skanus šašlykiukas
- Kepenėlės su vaisiais
- Karbonadas „Skanumas“
- Keptas, įdarytas paršelis
- Įdaryti jautienos kepsneliai
- Jautienos nugarinės šašlykas
- Mineralinis šašlykas
- Šutinta stirniena
- Įdaryta cukinija
- Tešloje keptas rūkytas kumpis
- Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
- Įdaryta kiaulienos šoninė
- Medžiotojų šašlykai
- Kiaulienos muštinis
- Kopūstainiai su mėsa
- Virtos veršelio kojos
Kepta kiaulienos karka žarijose
- Paruošimo laikas:
- Žalumynai, džiovinti prieskoniai
- Druska
- Juodieji pipirai
-
Kiauliena, karka,
1 vienetas - Česnakas
- Majonezas
- Svogūnai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Karką su kaulu nuplaukite, nusausinkite, gerai įtrinkite česnaku, pipirais, druska. Druskos nepagailėkit, papildomai suberkite 1 pokiuką Santa Marijos prieskonių su žolelėmis. Palaikykite šiltai 5 val, po to įtrinkite majonezu. Stambiais žiedais supjaustykite keletą svogūnų, juos dėdami paspauskite, kad truputį paleistų sultis ir laikykite apie 10 valandų, kad mėsa gerai įsisūdytų. Kas kažkiek laiko vis paminkykit, patrinkit. Jei turite po ranka švirkštą, galite įšvirti sultinio ir prišpricuoti į mėsos vidų. Kepimas: Išsikaskite duobę, užkurkite laužą, malkų turi būti tiek, kad jūsų kepinys būtų pilnai užkastas žarijose. Kol kūrenasi laužas, mėsą įvyniokite į foliją tiek, kad nepatektų ten žarijų (svogūnus nuimti), po to - į kepimui skirtą celofaną, taip vadinamą rankovę. Iš duobės išsemkite dalį žarijų, gerai suvyniotą mėsą dėkite į duobę ant žarijų, išsemtom žarijom užklokite karką. Jei žarijų per mažai, papildomai šalia užsikurkit laužą ir vėliau galėsite dar užpilti žarijų ant viršaus. Kepti apie 45 min.
Sakanaus, nepasigailėsite, kad tiek darbo įdėjote!
Komentarai (8)
-
ramune
2011-03-23 15:34
Labas.kai trauki mesa is zariju folija plysta,kiek tu jos nepriviniok.todel dar karka dedu i rankove,zinoma apsvildavo rankove,bet nesudegdavo,neplysdavo ir nepribiredavo zariju i mesa..zinai,juk gali izbandyti ir pasirinkti tinkama sau varijanta,as darau taip man taip patogu ir jau izbandyta kaip geriau..ir dar del ko i folija geriau,gerai susivinioja mesa ir oro nelieka.Pabandyk ir tau pavyks ir labai patiks:)
-
Mesaedis
2011-03-22 11:56
Ar gerai supratau, pirma mėsą į foliją, po to į "rankovę" ? Tai ar nesudegs ta celofaninė rankovė ?! Ar ne geriau pirma mėsą dėt į renkove, o poto apvinioti folia ?
-
(anonimas)
2010-09-20 17:54
skanu lb.. :soku2:
-
ramune
2010-05-10 14:57
aciu uz pagirima :-)
-
bulvinis
2010-05-08 20:56
:super: tik ka is gamtos:)superinis skonis,mesa minksta,sultynga,buvome keturiese pavalgem.bus mylimiausias patiekalas gamtoja.zmones paragaukit. :super: :super: 100balu