1 vienetas | vištiena ((višta)) |
100 gramų | majonezas ("Daumantų") |
5 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | prieskoniai (paukštienai) |
2 žiupsneliai | kmynai |
100 gramų | ryžiai |
šiek tiek | abrikosų (džiovinti) |
šiek tiek | anakardžių riešutų |
šiek tiek | slyvos (džiovinti) |
Majonezas,spaustas česnakas,paukštienos prieskoniai,kmynai sumaišomi į vieną masę ir gerai ištrinama višta tiek iš vidaus,tiek iš išorės.Paliekama parai pasimarinuoti.
Skanaus.
Kepta įdaryta vištytė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištiena, (višta),
1 vienetas -
Majonezas, "Daumantų",
100 gramų -
Česnakas,
5 skiltelės - Druska
- Prieskoniai, paukštienai
-
Kmynai,
2 žiupsneliai -
Ryžiai,
100 gramų - Abrikosai, džiovinti
- Anakardžių riešutai
- Slyvos, džiovinti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplauname išdorotą višta ir užmarinuojame su tokiu marinatu :
Majonezas,spaustas česnakas,paukštienos prieskoniai,kmynai sumaišomi į vieną masę ir gerai ištrinama višta tiek iš vidaus,tiek iš išorės.Paliekama parai pasimarinuoti.Pasitroškiname ryžius kokį 10min ir einant troškinimo laikui į pabaigą sudedame nuplautus bei susmulkintus kubeliais vaisius ir riešutus.Truputį pasūdome ir sudedame visą masę į jau prieš tai išsimarinavusią vištytę.Užsiūvame kad ryžiai mebyrėty kepant mėsytei ir surišame kojeles.Kepame gerą valandą 180 laipsnių temperatūroje,kepimo pradžioje uždengiame vištą folija ir taip troškiname ją apie 30min.Likus 15 min iki kepimo pabaigos į skardą galime sudėti ir įvairių daržovių kurios puikiai tiks garnyrui ;)
Skanaus.