
4 kilogramai | anties |
15 vienetų | bulvių |
3 valgomieji šaukštai | medus (skystas) |
3 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
3 valgomieji šaukštai | garstyčios |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (šviežiai sumalti) |
1 stiklinė | česnakas |
Įtrinkite druska ir pipirais.
Česnaką sugrūskite.
Išmaišykite medų su citrinos sultimis ir garstyčiomis. Į šią masę įmaišykite česnaką. Marinatu ištepkite antį.
Leiskite įsigerti marinatui. Palaikykite antį 2 valandas šaldytuve, o jei turite daugiau laiko – visą parą.
Į antį pridėkite bulvių ir įdėkite į „kepimo rankovę“. Kiek bulvių netilps į antį, pridėkite šalia. Užriškite rankovės galus.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Po to rankovę atsargiai pradurkite ir prakirpkite. Kepkite dar 30 minučių, kad antis apskrustų.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Makaronų ir sūrio apkepas
-
Pyragas su kukuliais
-
Norvegiški bulviniai blynai
-
Saldžiarūgštė vištiena su morkom ir puria bulvių koše
-
Lietinių tortas
-
Kepta laukinė antis (ar žąsis)
-
Jūreiviški makaronai
-
Orkaitėje keptos bulvės
-
Vištiena su grybais
-
Apelsininė lašiša
-
Bajoriška antis su slyvomis ir obuolių sultimis
-
Kepta vištiena su daržovėmis
-
Lašiša „My little secret“
-
Naminiai "Pappardelle" makaronai su grybais kumpiu, raudonąją cikorija, špinatais ir grietinėle
-
Guliašas su kiauliena
-
Indiškai kepta kiauliena
-
Vištų blauzdelės su voveraitėmis
-
Apkepta virta karka
-
Jautienos kepsnys
-
Kopūstų blynai
Kepta antis su bulvių įdaru

-
Antis,
4 kilogramai -
Bulvės,
15 vienetų -
Medus, skystas,
3 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
3 valgomieji šaukštai -
Garstyčios,
3 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai, šviežiai sumalti
-
Česnakas,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Antį apdorokite ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Įtrinkite druska ir pipirais.
Česnaką sugrūskite.
Išmaišykite medų su citrinos sultimis ir garstyčiomis. Į šią masę įmaišykite česnaką. Marinatu ištepkite antį.
Leiskite įsigerti marinatui. Palaikykite antį 2 valandas šaldytuve, o jei turite daugiau laiko – visą parą.
Į antį pridėkite bulvių ir įdėkite į „kepimo rankovę“. Kiek bulvių netilps į antį, pridėkite šalia. Užriškite rankovės galus.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Po to rankovę atsargiai pradurkite ir prakirpkite. Kepkite dar 30 minučių, kad antis apskrustų.
Skanaus!
Komentarai (8)
-
Marija
2017-04-15 19:38
Aš kepu pagal šį receptą jau ne pirmą kartą. Labai skaniai gaunasi :) Bulviu niekuo nebarstau, uztenka nuo anties imarinavimo, česnako dedu beveik visą galvute :)
-
Arunas
2015-12-22 12:13
Paprastai antis kepa 2.5-3val. O ne 1val. Cia ne vista.
-
kestas
2015-01-15 12:27
Bandysiu,o bulvėms kokių prieskonių nereikia? O tikrai tiek daug česnako?
-
jurate
2015-01-11 11:44
Nu kepu....bet kas gausis tai nz....kai iskeps..bus matyt...:-!
-
deimante
2013-12-03 12:31
Jo dek stikline drasiai...
-
cesnakai
2013-03-28 12:11
tikrai cesnako stikline? ne galvute?