4 kilogramai | anties |
15 vienetų | bulvių |
3 valgomieji šaukštai | medus (skystas) |
3 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
3 valgomieji šaukštai | garstyčios |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (šviežiai sumalti) |
1 stiklinė | česnakas |
Įtrinkite druska ir pipirais.
Česnaką sugrūskite.
Išmaišykite medų su citrinos sultimis ir garstyčiomis. Į šią masę įmaišykite česnaką. Marinatu ištepkite antį.
Leiskite įsigerti marinatui. Palaikykite antį 2 valandas šaldytuve, o jei turite daugiau laiko – visą parą.
Į antį pridėkite bulvių ir įdėkite į „kepimo rankovę“. Kiek bulvių netilps į antį, pridėkite šalia. Užriškite rankovės galus.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Po to rankovę atsargiai pradurkite ir prakirpkite. Kepkite dar 30 minučių, kad antis apskrustų.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Prancūziškas mėsos pyragas
- Salierai tešloje
- Citrininė višta
- Stirnienos vyniotiniai
- Kepta višta su bulvytėmis
- Duona įdaryti pomidorai
- Obuolių ir morkų blynai
- Krevečių ir šoninės iešmeliai
- Jautienos steikai
- Kepta jautiena
- Lašišos faršo ir grikių kotletukai
- Įdaryta kepta kiauliena
- Cukinijos su varškės įdaru
- Troškinta vištiena su paprika
- Kaukazo šašlykai
- Suktinukai
- Lietiniai blynai su vištiena
- Agurkų pjausniai
- Aštrūs vištų sparneliai
- Su kefyru marinuoti šašlykai
Kepta antis su bulvių įdaru
-
Antis,
4 kilogramai -
Bulvės,
15 vienetų -
Medus, skystas,
3 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
3 valgomieji šaukštai -
Garstyčios,
3 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai, šviežiai sumalti
-
Česnakas,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Antį apdorokite ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Įtrinkite druska ir pipirais.
Česnaką sugrūskite.
Išmaišykite medų su citrinos sultimis ir garstyčiomis. Į šią masę įmaišykite česnaką. Marinatu ištepkite antį.
Leiskite įsigerti marinatui. Palaikykite antį 2 valandas šaldytuve, o jei turite daugiau laiko – visą parą.
Į antį pridėkite bulvių ir įdėkite į „kepimo rankovę“. Kiek bulvių netilps į antį, pridėkite šalia. Užriškite rankovės galus.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Po to rankovę atsargiai pradurkite ir prakirpkite. Kepkite dar 30 minučių, kad antis apskrustų.
Skanaus!
Komentarai (8)
-
Marija
2017-04-15 19:38
Aš kepu pagal šį receptą jau ne pirmą kartą. Labai skaniai gaunasi :) Bulviu niekuo nebarstau, uztenka nuo anties imarinavimo, česnako dedu beveik visą galvute :)
-
Arunas
2015-12-22 12:13
Paprastai antis kepa 2.5-3val. O ne 1val. Cia ne vista.
-
kestas
2015-01-15 12:27
Bandysiu,o bulvėms kokių prieskonių nereikia? O tikrai tiek daug česnako?
-
jurate
2015-01-11 11:44
Nu kepu....bet kas gausis tai nz....kai iskeps..bus matyt...:-!
-
deimante
2013-12-03 12:31
Jo dek stikline drasiai...
-
cesnakai
2013-03-28 12:11
tikrai cesnako stikline? ne galvute?