Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
AUTORIUS:
Zita
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Skanus ir gražus patiekalas Velykoms. Galima daryti ir su vištos kiaušiniais, bet jie didoki. Tinka tiek vištų, tiek gyvulių kepenys. Aš gaminau ir kiaulės kepenų. Skanus ir gražus patiekalas Velykoms. Galima daryti ir su vištos kiaušiniais, bet jie didoki. Tinka tiek vištų, tiek gyvulių kepenys. Aš gaminau ir kiaulės kepenų. Zita
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
800 gramų kiaulės kepenys
10 vienetų putpelės kiaušiniai (virtų)
70 gramų grietinėlės, 35%
50 gramų sviestas
2 vienetai svogūnai
1 vienetas kiaušiniai
2 arbatiniai šaukšteliai druska
4 žiupsneliai lauro lapų
3 žiupsneliai juodieji pipirai
3 žiupsneliai penkių pipirų mišinys
3 žiupsneliai bazilikas
2 žiupsneliai mairūnas
2 žiupsneliai rozmarinas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Išmirkytas kiaulės ar vištos kepenis išvirti, bet nepervirti, vandenyje su druska, juodaisiais pipirais ir lapeliais.
2.
Pravėsintas kepenis sumalti. Sudėti svieste pakepintą svogūną, žalią kiaušinį, išmaišytą su grietinėle, druskos šaukštelį, likusius prieskonius. Labai gerai išmaišyti.
3.
Pusę masės kloti ant folijos, sudėti virtus putpelės kiaušinukus, užkloti likusiu paštetu. Suteikti pailgą formą, suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje apie 20 minučių. Arba kepti formoje.
4.
Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą, bet šaltas geriau pjaustosi.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Skanus ir gražus patiekalas Velykoms. Galima daryti ir su vištos kiaušiniais, bet jie didoki. Tinka tiek vištų, tiek gyvulių kepenys. Aš gaminau ir kiaulės kepenų. Zita
Gaminimo eiga:
  1. Išmirkytas kiaulės ar vištos kepenis išvirti, bet nepervirti, vandenyje su druska, juodaisiais pipirais ir lapeliais.

  2. Pravėsintas kepenis sumalti. Sudėti svieste pakepintą svogūną, žalią kiaušinį, išmaišytą su grietinėle, druskos šaukštelį, likusius prieskonius. Labai gerai išmaišyti.

  3. Pusę masės kloti ant folijos, sudėti virtus putpelės kiaušinukus, užkloti likusiu paštetu. Suteikti pailgą formą, suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje apie 20 minučių. Arba kepti formoje.

  4. Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą, bet šaltas geriau pjaustosi.

Receptą atsiuntė Zita
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų