Kepenėlių troškinys
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
400 gramų vištų kepenėlės
100 gramų vynas (baltas)
1 vienetas svogūnai
1 vienetas česnakas (skiltelė)
2 vienetai petražolės (šakelės)
4 vienetai pipirai (juodieji)
šiek tiek kmynai
šiek tiek aitriosios paprikos
šiek tiek cinamonas
2 valgomieji šaukštai aliejaus
2 valgomieji šaukštai džiūvėsėliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Kepenėlės išverdamos truputyje pasūdyto vandens, įpylus vyno ir įbėrus juodųjų pipirų. Po to jos supjaustomos kubeliais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir sukapoti česnakai. Įpilama truputį vandens ir patroškinama. Kai svogūnai suminkštėja ir vanduo išgaruoja, suberiami kmynai, cinamonas, čili pipirai, žalumynai, ir viskas dar truputį patroškinama. Į šį padažą sudedamos kubeliais supjaustytos kepenėlės, supilamas sultinys, kuriame jos virė, įberiama džiūvėsėlių ir dar 5 min. patroškinama ant mažos ugnies. Patiekalą galima paduoti tiek karštą, tiek ir šaltą, papuošus citrinos griežinėliais. Atskirai paduodama balta duona.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kepenėlių troškinys

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kepenėlės išverdamos truputyje pasūdyto vandens, įpylus vyno ir įbėrus juodųjų pipirų. Po to jos supjaustomos kubeliais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir sukapoti česnakai. Įpilama truputį vandens ir patroškinama. Kai svogūnai suminkštėja ir vanduo išgaruoja, suberiami kmynai, cinamonas, čili pipirai, žalumynai, ir viskas dar truputį patroškinama. Į šį padažą sudedamos kubeliais supjaustytos kepenėlės, supilamas sultinys, kuriame jos virė, įberiama džiūvėsėlių ir dar 5 min. patroškinama ant mažos ugnies. Patiekalą galima paduoti tiek karštą, tiek ir šaltą, papuošus citrinos griežinėliais. Atskirai paduodama balta duona.

Reklama:

Komentarai (5)


  • b 2016-08-30 14:16

    kiek laiko reikia virti?


Daugiau receptų