
Keksiukai su džiovintais vaisiais
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
120 gramų | vaisiai (džiovinti) |
0.5 stiklinės | pienas (šiltas) |
130 gramų | miltai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
0.25 arbatinio šaukštelio | soda |
120 gramų | sviestas (kambario temperatūros) |
90 gramų | cukrus (arba cukraus pudra) |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilė (ekstraktas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 - 190 °C.
2.
Smulkiai supjaustykite džiovintus vaisius (abrikosus, persikus ar kt.) ir užpilkite šiltu pienu.
3.
Išplakite sviestą, pridėkite cukraus, vanilės ir dar kartą išplakite. Įmuškite kiaušinį ir vėl išplakite masę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir persijokite 2 kartus. Miltus sumaišykite su kiaušinių mase ir viską išmaišykite. Pilkite džiovintus vaisius su pienu ir dar kartą permaišykite tešlą maišytuvu.
4.
Tešlą sudėkite į formeles ir kepkite 20 - 30 minučių. Dantų krapštuku galite patikrinti ar kepsiukai jau iškepę (jei tešla nelimpa prie krapštuko - keksiukai iškepti).
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Citrininiai keksiukai
-
Keksiukai su baltuoju šokoladu
-
Keksas su mėlynėmis
-
Karamelinis keskiukas
-
Keksiukai su spanguolėmis
-
Minkšti morkų keksiukai
-
Sūrio keksiukai
-
Šokoladinis keksas
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Keksas su abrikosais ir razinomis
-
Keksas su cukinijomis, citrinomis ir aguonomis
-
Keksiukai kiekvienai dienai
-
Keksiukai su šokoladu ir bananais
-
Velykų pyragas
-
Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
-
Minkštas keksas su obuoliais ir razinomis
-
Keksas su razinomis
-
Velniški keksiukai su ganašo kremu
-
Keksiukai su uogomis
-
Kefyriniai keksiukai
Keksiukai su džiovintais vaisiais
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vaisiai, džiovinti,
120 gramų -
Pienas, šiltas,
0.5 stiklinės -
Miltai,
130 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Soda,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Sviestas, kambario temperatūros,
120 gramų -
Cukrus, arba cukraus pudra,
90 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Vanilė, ekstraktas,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 - 190 °C.
Smulkiai supjaustykite džiovintus vaisius (abrikosus, persikus ar kt.) ir užpilkite šiltu pienu.
Išplakite sviestą, pridėkite cukraus, vanilės ir dar kartą išplakite. Įmuškite kiaušinį ir vėl išplakite masę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir persijokite 2 kartus. Miltus sumaišykite su kiaušinių mase ir viską išmaišykite. Pilkite džiovintus vaisius su pienu ir dar kartą permaišykite tešlą maišytuvu.
Tešlą sudėkite į formeles ir kepkite 20 - 30 minučių. Dantų krapštuku galite patikrinti ar kepsiukai jau iškepę (jei tešla nelimpa prie krapštuko - keksiukai iškepti).
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...