Keksiukai – saldukai
AUTORIUS:
silvijuma
Porcijų skaičius: 17
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 17
200 gramų miltai
180 gramų sviestas
70 gramų cukrus
100 mililitrų pienas
50 gramų aliejaus
2 vienetai kiaušiniai
1.5 valgomojo šaukšto uogienė ( (pvz. agrastų, juodųjų serbentų) )
1 valgomasis šaukštas kakava
1 pakelis šokoladas (juodas)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis kava (tirpi)
1 pakelis vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Miltus persijoti per sietelį, juos sumaišyti su kepimo milteliais, kakavos milteliais, tirpia kava ir vaniliniu cukrumi.
2.
Atskirai baltymus išplakti su cukrumu – šią masę sudėti pačioje pabaigoje – prieš paskutinį išmaišymą ir tešlos sudėliojimą į formele.
3.
Sviestą atšildyti iki kambario temperatūros.
4.
Į kitą indą su sviestu įmušti kiaušinių trynius, įpilti aiejų ir išplakti. Įpilti pieną ir vėl išplakti.
5.
Tada viską sdėti į vieną indą, supilti ištirpintą šokoladą ir vėl gerai išmaišyti.
6.
Čia laikas sudėti išplatus baltymus. Tešla turi būti puri ir tirštoka. Ją sudėti į silikonines formeles (geriau negu į popierines, nes jos nuo drėgmės gali prarasti išvaizdą – atrodys, kaip šlapios).
7.
Tešlą į formeles dėti po trupučiuką, kad į keksiuko viduriuką tilptų įdėti uogienės.
8.
Kepti iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Keksiukų viršus turi suaižėti.
Išėjo 17 nemažų keksiukų.

Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Keksiukai – saldukai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 17
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Miltus persijoti per sietelį, juos sumaišyti su kepimo milteliais, kakavos milteliais, tirpia kava ir vaniliniu cukrumi.

  2. Atskirai baltymus išplakti su cukrumu – šią masę sudėti pačioje pabaigoje – prieš paskutinį išmaišymą ir tešlos sudėliojimą į formele.

  3. Sviestą atšildyti iki kambario temperatūros.

  4. Į kitą indą su sviestu įmušti kiaušinių trynius, įpilti aiejų ir išplakti. Įpilti pieną ir vėl išplakti.

  5. Tada viską sdėti į vieną indą, supilti ištirpintą šokoladą ir vėl gerai išmaišyti.

  6. Čia laikas sudėti išplatus baltymus. Tešla turi būti puri ir tirštoka. Ją sudėti į silikonines formeles (geriau negu į popierines, nes jos nuo drėgmės gali prarasti išvaizdą – atrodys, kaip šlapios).

  7. Tešlą į formeles dėti po trupučiuką, kad į keksiuko viduriuką tilptų įdėti uogienės.

  8. Kepti iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Keksiukų viršus turi suaižėti.
    Išėjo 17 nemažų keksiukų.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė silvijuma
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų