Keksas su razinomis
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
240 gramų | kvietiniai miltai |
3 vienetai | kiaušiniai |
180 gramų | sviesto, 82% ( +šiek tiek formai patepti, minkštas) |
180 gramų | razinos |
180 gramų | cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukraus pudra |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Minkštą sviestą sumaišyti su cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart perplakti. Sudėti razinas, išmaišyti.
2.
Persijoti miltus, kepimo miltelius ir druską, suberti sviesto-kiaušinių masę ir viską išmaišyti iki vienalytės konsistencijos tešlos.
3.
Tešlą supilti į kepimo formą išteptą sviestu.
4.
Kepti 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 - 1,5 val. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeigti į pyrago vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepti dar 10 min. ir vėl tikrinti.
5.
Kiek atvėsusį keksą apibarstyti cukraus pudra ir skanauti. Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Fantastika
- Varškiniai keksiukai
- Keksiukai “Zebriukai”
- Varškės-riešutų keksas "Margutis"
- Keksiukai su uogomis
- Kondensuoto pieno keksas
- Jogurtinis keksas su raudonųjų arba juodųjų serbentų kremu
- Citrininis keksas
- Citrininiai keksiukai
- Keksiukai su spanguolėmis
- Šokoladiniai keksiukai
- Keksas su razinomis
- Varškės keksas
- Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
- Keksiukai "Raudonasis aksomas"
- Medaus keksiukai
- Keksiukai su šokoladu ir bananais
- Imbieriniai keksiukai
- Braškių Šokolado ir Kokoso keksiukai
- Keksiukai su kakava
Keksas su razinomis
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kvietiniai miltai,
240 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Sviestas, 82%, +šiek tiek formai patepti, minkštas,
180 gramų -
Razinos,
180 gramų -
Cukrus,
180 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cukraus pudra,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aliona
Gaminimo eiga:
Minkštą sviestą sumaišyti su cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart perplakti. Sudėti razinas, išmaišyti.
Persijoti miltus, kepimo miltelius ir druską, suberti sviesto-kiaušinių masę ir viską išmaišyti iki vienalytės konsistencijos tešlos.
Tešlą supilti į kepimo formą išteptą sviestu.
Kepti 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 - 1,5 val. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeigti į pyrago vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepti dar 10 min. ir vėl tikrinti.
Kiek atvėsusį keksą apibarstyti cukraus pudra ir skanauti. Skanaus.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai