240 gramų | kvietiniai miltai |
3 vienetai | kiaušiniai |
180 gramų | sviesto, 82% ( +šiek tiek formai patepti, minkštas) |
180 gramų | razinos |
180 gramų | cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Moliūginiai keksiukai
- Keksas su apelsinų sultimis ir razinomis
- Citrininis riešutinis keksas
- Šokolado keksiukai su vyšnaitėmis
- Šventinis keksas
- Bananų keksiukai
- Citrinų skonio keksiukai su aguonomis
- Keksiukai "Raudonasis aksomas"
- Keksiukai su šokoladu ir bananais
- Keksiukai su "Karvutės" saldainiais
- Dvispalvis keksas su šokoladu
- Keksas su aguonomis
- Keksiukai su spanguolėmis
- Keksiukai su šviesiu "DanSukker" sirupu ir džiovintomis papajomis
- Kriziniai keksiukai
- Šokoladinis keksas
- Keksiukai su uogomis (juodaisiais serbentais)
- Keksiukai “Zebriukai”
- Keksiukai su krabų lazdelėmis
- Magiški keksiukai
Keksas su razinomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kvietiniai miltai,
240 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Sviestas, 82%, +šiek tiek formai patepti, minkštas,
180 gramų -
Razinos,
180 gramų -
Cukrus,
180 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cukraus pudra,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minkštą sviestą sumaišyti su cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart perplakti. Sudėti razinas, išmaišyti.
Persijoti miltus, kepimo miltelius ir druską, suberti sviesto-kiaušinių masę ir viską išmaišyti iki vienalytės konsistencijos tešlos.
Tešlą supilti į kepimo formą išteptą sviestu.
Kepti 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 - 1,5 val. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeigti į pyrago vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepti dar 10 min. ir vėl tikrinti.
Kiek atvėsusį keksą apibarstyti cukraus pudra ir skanauti. Skanaus.
Komentarai